Mihai Mărgineanu: Unirea a fost făcută de masoni

Mihai Mărgineanu: Unirea a fost făcută de masoniSursa foto: Arhiva EVZ

Mihai Mărgineanu aduce acuzații celor care așteaptă ca România să se alinieze cu țările occidentale, susținând că aceștia nu înțeleg esența situației și nu iau în considerare faptul că țara noastră a trecut printr-un proces de formare, intrând abia acum în această etapă de aliniere.

Cântărețul Mihai Mărgineanu a vorbit ulterior despre identitatea românească și impactul „masonilor” asupra modelării țării, subliniind contribuțiile semnificative ale lui Alexandru Ioan Cuza în acest proces evolutiv.

Mihai Mărgineanu susține că Mica Unire e făcută de masoni

„Aștia de NU știm istorie ne reproșăm nouă românilor că nu suntem „ca afară” și ne comparăm cu popoarele care au trăit sute de ani sau mii de ani în ordine mai bune sau mai puțin bune, dar stabile.

Ne comparăm cu nemții, francezii, spaniolii, elvețienii, Țările de Jos și mai toată Europa Civilizată de-i spune rusul "occident" fără să ne gândim că noi abia de acum înainte o să-i ajungem din urmă.

Ne-am format ca popor cu țara abia acum 168 de ani prin curajul și inteligența unor masoni deștepți și culti ai vremii, care au reușit să ne sustragă țărășoarele astea mici și pline de limba română din umbrele strivitoare ale Imperiilor din jur”, a scris Mihai Mărgineanu.

Cântărețul mai afirmă că Alexandru Ioan Cuza și „camarazii lui de la Loja” au obținut de la marile Imperii „prin Lojile Masonice”, abrobarea de care aveau nevoie pentru a fi aleși atât la București, cât și la Iași, unind astfel cele două Principate.

Franța, redevenind monarhie odată cu Napoleon al III-lea, spune Mihai Mărgineanu, a recunoscut Unirea doar pe durata domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

Alexandru Ioan Cuza

Alexandru Ioan Cuza. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cum crede cântărețul că ar fi fost văzut azi Alexandru Ioan Cuza

Mihai Mărgineanu mai afirmă că, așa cum au procedat, „masonii vremii” au făcut lucruri benefice și durabile.

Aceștia, spune cântărețul, au eliberat țiganii din sclavia mănăstirească și boierească, și au confiscat averile colosale acumulate de Biserica timp de secole, în colaborare cu Republica Autonomă și Mănăstirea de la Athos, care controla o treime din pădurile și agricultura țării.

„M-a pufnit și râsul la un gând tâmpit de azi dimineață: dacă ar fi trăit astăzi A.I. Cuza și camarazii lui, n-ar fi putut face nimic din ceea ce a făcut, pentru că s-ar fi găsit tot felul de literați ad-hoc care ar fi scris pe Facebook despre el că e grec după ma-sa, că are o amantă pe nume Maria (Obrenovici – sigur spioancă rusească) cu care doarme la Palat alături de nevasta-sa Elena, că e mason și că urăște Biserica pentru că... deh... i-a luat averea Bisericii, deci e anticreștin sau chiar musulman”, a mai scris cântărețul pe Facebook.

Mihai Mărgineanu.

Mihai Mărgineanu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cum vede Mihai Mărgineanu dreptul la opinie

În concluzie, cântărețul afirmă că otrava curată este înțelegerea greșită a dreptului la opinie: adică, fiecare are dreptul la opinie, dar, în același timp, el își rezervă dreptul de a nu lua în seamă opinia altora, care poate fi considerată proastă.

„Eu nu sunt mason și sunt un umil ortodox. La Mulți Ani, România!”