Dinică Poenaru, milionarul prieten cu Nicu Ceaușescu și cu Paula Iacob. Cine a fost oierul bogat din Poiana Sibiului

Dinică Poenaru, milionarul prieten cu Nicu Ceaușescu și cu Paula Iacob. Cine a fost oierul bogat din Poiana Sibiului

Dinică Poenaru, pe numele său adevărat Constantin Manițiu, a fost o legendă în Poiana Sibiului. Ca orice om din acea comună, vestită pentru oierii bogați, și Dinică a crescut tot oi, dar ceea ce l-a făcut și celebru au fost prietenii lui, VIP-uri.

Dinică Penaru este unul dintre oierii despre care localnicii își amintesc și în zilele noastre. Asta pentru că situația lui materială a fost una de invidiat, iar prietenii lui erau celebri. Averea se pare că nu a făcut-o doar din oierit, asta deși tatăl lui deținea o turmă de mioare. Bunicul lui a fost cel care a pus bazele bogăției.

Mai exact în anii 1970 acesta a plecat în America și s-a întors de acolo cu trei mașini. Cum a făcut asta în timpul regimului Ceaușescu, rămâne un mister. Cert este că ulterior nepotul lui a devenit prieten bun cu Nicu Ceaușescu. Pe lângă aventura din America a bunicului, Dinică a mai făcut bani și din torsul lânii oilor pe care le avea tatăl lui.

Așa că la Revoluție și imediat după, bărbatul deținea cele mai frumoase case din localitate. Una dintre ele a devenit celebră la nivel national pentru că a apărut într-un film. Este vorba despre pelicula ”Întoarcerea la dragoste dintâi”, care a fost filmată în mare parte în comuna Poiana Sibiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dinică a murit subit la vânătoare

O altă casă aflată vizavi care îi aparținea tot lui Dinică avea și bar unde toată lumea din coumnă venea pentru socializare. Plus că avea lucruri care la momentul 1989 nu se găseau peste tot: țigări, whisky și tot felul de alte băuturi. De altfel, la conacul de acolo Dinică a primit și multe celebrități.

Printre ele se numără avocata Paula Iacob, devenită celebră ca avocat al Ceaușeștilor, Adrian Păunescu, Ludovic Spiess, dar și Nicu Ceaușescu. Acesta ar fi venit la Dinică, chiar și după Revoluție, după ce a fost eliberat. Omul de afaceri a murit în 1995 la vânătoare. Aceasta era una dintre pasiunile lui cele mai mari.

Așa că în primăvara lui 1995, Dinică a plecat să vâneze. Doar că a fost găsit de către oamenii din sat așezat lângă un pom, inert. S-a stabilit că a făcut infarct. A fost condus pe ultimul drum de aproape toți oamenii din sat. Oficial a avut un singur moștenitor, dar i-a cam plăcut viața, așa că nimeni nu poate spune cu certitudine dacă în urma lui a rămas doar un copil.