E oficial! Radu Drăgușin a semnat cu Tottenham până în 2030

E oficial! Radu Drăgușin a semnat cu Tottenham până în 2030 Sursa foto: Tottenham

După mai multe zile de negocieri, Radu Drăgușin s-a înțeles cu Tottenham, devenind cel mai scump fotbalist român din istorie. Clubul Tottenham a anunţat, joi seară, că a obţinut serviciile fotbalistului, acesta semnând un contract pe şase ani.

“Suntem încântaţi să anunţăm achiziţionarea lui Radu Drăguşin de la Genoa din Serie A, sub rezerva obţinerii autorizaţiei internaţionale şi a permisului de muncă. Internaţionalul român a semnat un contract cu clubul care va dura până în 2030 şi va purta tricoul cu numărul şase”, a transmis Tottenham pe site-ul oficial.

Potrivit presei, suma de transfer în cazul lui Drăguşin ar fi de 31 de milioane de euro (26 de milioane de euro plus bonusuri), el fiind astfel cel mai scump jucător român, depăşindu-l pe Adrian Mutu, achiziţionat de Chelsea de la Parma în 2004 pentru 19 milioane de euro.

Radu Drăgușin, la Tottenham Știrea inițială

Radu Drăgușin urmează să semneze cu Tottenham, după ce a ajuns la o înțelegere cu echipa din Premier League. Astfel, după mai multe zile de negocieri și de zvonuri, fundașul român a luat o decizie finală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Radu Drăgușin va deveni cel mai scump fotbalist român din istorie

Radu Drăguşin a bătut palma cu Tottenham, după mai multe zile de zvonuri și posibile echipe. Clubul din Londra va plăti cu tot cu bonusuri 30 de milioane de euro pentru fundașul naționalei. Tottenham îl va împrumuta la Genoa pe fundașul Djed Spence, londonezii urmând să îi acopere salariul.

Tottenham și Bayern Munchen s-au întrecut în oferte pentru internaționalul român.

Cu toate acestea, jucătorul lui Genoa a acceptat oferta clubului din Premier League.

Radu Drăgușin, fotbalist

Fundașul român a refuzat oferta lui Bayern Munchen

Celebrul jurnalist Fabrizio Romano a oferit constant informații despre negocierile și transferul lui Radu Drăgușin. Acesta a confirmat că jucătorul de 21 de ani a ales-o pe Tottenham.

Potrivit detaliilor oferite de Fabrizio Romano, Genoa și Tottenham s-au înțeles asupra termenilor transferului. Radu Drăgușin urmează să semneze oficial contractul.

Radu Drăgușin devine cel mai scump fotbalist român din istorie. Precedentul record era deținut de Adrian Mutu. „Briliantul” a fost cedat de Parma la Chelsea, în 2003, pentru 19 milioane de euro.

Fundașul va deveni al patrulea român din istoria lui Tottenham, după Gică Popescu, Ilie Dumitrescu și Vlad Chiricheș.

 

Ilie Dumitrescu îl laudă pe Radu Drăgușin

Fost jucător al celor de la Tottenham în 1994, Ilie Dumitrescu a analizat transferul lui Radu Drăgușin la echipa londoneză:

„Transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham este un lucru extraordinar pentru fotbalul românesc. Acesta este rezultatul evoluțiilor lui foarte bune din ultimii ani. Consider că extrem de important a fost când, la 16 ani, el a făcut pasul la Juventus, cea mai importantă societate din Italia.

A avut șansa să se dezvolte ca jucător și a făcut pasul de la junior la seniorat într-un vestiar cu nume sonore, cu jucători cu mare experiență, cum ar fi Bonucci, Chiellini, Barzagli. Să nu uităm că Juventus a câștigat în perioada aia titluri consecutive și a jucat și două finale de Champions League”, a spus fostul atacant al Naționalei de Fotbal a României.

Tottenham, Premier League

Fundașul se poate impune în campionatul din Anglia

Fostul mare internațional este convins că Radu Drăgușin se va impune în echipa londonezilor:

„Clar, foarte mult a depins de el. La Genoa s-a impus, a avut evoluții foarte bune în Serie B, iar apoi a fost convocat și la echipa națională. A contat foarte mult prezența la echipa națională, iar rezultatele naționalei se datorează și lui. Am avut cea mai bună apărare din grupă și n-am pierdut niciun meci.

Esențiale au fost evoluțiile lui Drăgușin din Serie A cu Genoa. În fiecare weekend a întâlnit atacanți de top. Are cifre foarte bune și, în momentul în care ai evoluții și joci constant la nivelul ăsta, mai ales dacă ești tânăr, clar că toate cluburile importante se interesează de el.

Mă bucur din suflet că a semnat cu Tottenham. E al patrulea român care joacă la Tottenham și sunt convins că se va impune. S-a dezvoltat pas cu pas într-un fotbal la cel mai înalt nivel și sunt convins că se va impune și la Tottenham”, a mai adăugat acesta.

Ilie Dumitrescu, atacant

Viitoarea echipă a lui Radu Drăgușin ocupă locul cinci în Premier League

La doar 21 de ani, Radu Drăgușin a reușit să adune 40 de meciuri în Serie A, acolo unde a marcat și două goluri. Născut pe 3 februarie 2002, în București, Drăgușin și-a început cariera de seniori la Juventus Next Gen în 2020.

În ianuarie 2021, el a fost promovat la echipa mare. Mai avea o lună până să împlinească 18 ani. La Juventus, sub comanda lui Andrea Pirlo, Radu Drăgușin a prins doar patru meciuri oficiale în jumătate de sezon, avându-i pe același post pe veteranii Giorgio Chiellini și Leonardo Bonucci.

A fost împrumutat la Sampdoria, Salernitana și Genoa, la ultima echipă reușind să prindă un contract în vara anului 2023.

Pe plan internațional, Drăgușin a apărut pentru România U21 într-un singur meci la Campionatul European UEFA din 2021. La naționala de seniori, a debutat într-un meci amical contra Greciei în martie 2022, pierdut 0-1.

În calificările pentru EURO 2024, Radu Drăgușin a avut un rol decisiv, fiind pe teren în toate meciurile.