Epstein, avere de sute de milioane de dolari. Cum a reușit abuzatorul sexual să facă bani

Epstein, avere de sute de milioane de dolari. Cum a reușit abuzatorul sexual să facă bani

Jeffrey Epstein a fost o figură notabilă pe Wall Street. Conexiunile sale în lumea economică au venit odată cu preluarea funcției de consultat financiar. Iar cele două insule unde făcea petreceri deocheate au fost un plus la această avere.

Averea netă a lui Jeffrey Epstein era de 600 de milioane de dolari la momentul morții sale în 2019. Valoarea ei ar fi scăzut de atunci la 185 de milioane de dolari. Jeffrey Edward Epstein a fost un finanțator american, renumit inițial pentru că a fost unul dintre cei mai discutați consultanți financiari din lume.

Asocierea lui cu unii dintre cei mai bogați profesioniști de afaceri și bănci din lume l-a făcut o personalitate notabilă pe Wall Street. Înainte ca numele său să devină sinonim cu statutul său de infractor sexual condamnat. Momentul când numele său a făcut înconjurul lumii a fost odată cu achiziția Insulelor Virgine din SUA în 1998 și 2016.

Sursa: Pixabay

Locuința privată a lui Epstein era nu doar un mediu confortabil în care să trăiești, ci și opulentă și unică în lume. Numele lui a revenit în atenția publicului la începutul acestui an. Când au apărut jurnalele sale private de zbor și presupușii vizitatori pe insula sa privată, Little Saint James.

Ne puteți urmări și pe Google News

Listele lui Epstein ies abia acum la iveală

Toată lumea se aștepta la revelații cu privire la aceste nume. Însă primul set de documente ieșit la iveală nu a surprins nimic în acest sens. Jeffrey Epstein a fost cunoscut pentru prima dată în întreaga lume ca un finanțator bine conectat, ceea ce l-a ajutat să acumuleze o avere enormă.

Asta deși, profesional a început ca profesor de fizică și matematică la o școală din Manhattan. Tranziția lui Epstein de la educație la lumea finanțelor s-ar dovedi esențială. Și i-a adus o bogăție imensă și un prestigiu greu de egalat înainte de prăbușirea lui zguduitoare. Epstein și-a lansat propria firmă de consultanță financiară în 1981.

Și s-a asociat cu firma de colectare a datoriilor „Towers Financial Corporation” în 1987.

Ceea ce i-a întărit și mai mult credibilitatea ca consultant financiar. Cu toate acestea, antecedentele penale și demonii personali ai lui Epstein i-au umbrit realizările profesionale.