Programul InvestAlim, un real succes. Proiecte de peste un miliard de euro pentru produsele românești

Programul InvestAlim, un real succes. Proiecte de peste un miliard de euro pentru produsele românești Florin Barbu. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Procesatorii români au depus 49 de proiecte în valoare totală de peste 1 miliard de euro, incluzând și cofinanțarea, în prima sesiune de depunere de proiecte a programului „InvestAlim”, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Programul "InvestAlim" a înregistrat un succes remarcabil după ce a depășit așteptările inițiale. Bugetul alocat primei sesiuni, în valoare de un miliard de euro, a fost epuizat într-un timp record.

InvestAlim îi va ajuta pe procesatorii români

Programul InvestAlim a captat rapid atenția și interesul procesatorilor români.

Ministrul Agriculturii Florin Barbu a anunţat că sunt 49 de proiecte depuse în prima sesiune a Programului „InvestAlim”:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Programul "InvestAlim" este un real succes! O demonstrează procesatorii români care au depus 49 de proiecte în valoare totală de peste 1 miliard de euro. Acestea includ și cofinanțarea, în prima sesiune de depunere de proiecte.

Reamintesc tuturor că prin programul INVESTALIM statul român pune la dispoziție 600 de milioane de euro pentru că avem nevoie de cât mai multe unități de procesare în România”, a spus ministrul.

Florin Barbu, investiții

Proiectele sunt în valoare totală de peste un miliard de euro

Ministrul PSD anunță înființarea și modernizarea unităților de procesare, în domenii deficitare:

„Prin acest program sprijinim înființarea și modernizarea unităților de procesare, în domenii deficitare.

Acestea sunt: prelucrarea și conservarea cărnii, industria peștelui, a cartofilor, domeniul prelucrării fructelor și legumelor, al sucurilor din fructe, fabricarea brânzeturilor, a uleiurilor, produselor de morărit, a pâinii sau a zahărului”, a mai spus ministrul, pe Facebook.

Florin Barbu, InvestAlim

InvestAlim întărește siguranța alimentară a țării

Florin Barbu mai transmite că acest program are rolul de a aduce cât mai multe produse românești pe piață:

„Ne-am luat angajamentul să întărim siguranța alimentară a României și să oferim sprijin procesatorilor pentru a avea cât mai multe produse românești pe piață. Suntem pe drumul corect!

Am reușit împreună cu fermierii și procesatorii români să demarăm un program de succes care să îi ajute pe toți cei care vor să producă românește!

Numai așa vom putea cumpăra românește mai multe produse, mai bune, mai diversificate, din fabricile românești”, a spus Florin Barbu, deputat PSD.