Gafă la Casa Albă. Au fost deconspiraţi agenţi secreţi importanţi

Gafă la Casa Albă. Au fost deconspiraţi agenţi secreţi importanţi Casa Albă. Sursa foto: Dreamstime.com

Casa Albă a fost nevoită să șteargă o postare de pe Instagram care îl arată pe președintele american Joe Biden întâlnindu-se cu forțele speciale americane în Israel.

Casa Albă a făcut o gafă colosală. A arătat fețele unor agenți importanți în timpul întâlnirii cu Joe Biden.

Astfel, Casa Albă a fost nevoită să șteargă o postare de pe Instagram. În foto apare președintele american Joe Biden întâlnindu-se cu forțele speciale americane în Israel.

Prin aceasta s-a încălcat ordinul de securitate națională, deoarece fețele agenților erau complet vizibile, scrie themirror.com.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fotografia a fost postată miercuri pe contul oficial de Instagram al Casei Albe timp de câteva ore. Fotografia a primit peste 6.000 de aprecieri și aproximativ 792 de comentarii. Aceasta îl arăta pe președintele Biden dând mâna cu bărbați bărboși care purtau echipament de camuflaj și steagul american. A fost o încălcare a regulilor Departamentului american al Apărării. Deoarece fotografiile publicate oficial au de obicei fețele agenților estompate.

Înainte de a fi ștearsă de pe internet, postarea respectivă spunea: "În Israel, președintele Biden s-a întâlnit cu primii respondenți pentru a le mulțumi pentru curajul lor și pentru munca pe care o fac ca răspuns la atacurile teroriste Hamas".

Președintele Biden a călătorit în Israel cu intenția de a stăpâni conflictul mortal și de a negocia un acord pentru a-i ajuta pe palestinienii blocați în Fâșia Gaza.

Pentagonul este, de obicei, foarte strict cu privire la această practică. Indiferent dacă fotografia este făcută în timpul antrenamentelor sau în timpul desfășurării. Acest lucru se datorează naturii sensibile a slujbelor lor.

Pe site-ul web al Defense Visual Information Distribution Service fețele membrilor trupelor speciale sunt întotdeauna ascunse.

Mai mult, armata urmează această practică în timpul demonstrațiilor de operațiuni speciale pentru publicul din Florida, pentru delegațiile Congresului sau pentru oficialii cu autorizație înaltă. Uneori, oficialii își ascund fețele cu articole vestimentare precum ghetrele de lână.

Incidentul de securitate a avut loc în contextul în care președintele Biden a vizitat Israelul în urma atacului odios surpriză al grupării militante Hamas.

Biden şi agenţii secreţi

Sursa:themirror.com

Pentagonul, supărat pe Casa Albă

Fotografia nu i-a identificat pe bărbații în uniformă ca fiind membri ai Forțelor Speciale. Dar actuali și foști oficiali ai Departamentului Apărării au confirmat că aceștia erau.

Adepții teoriei conspirației au profitat de ocazie pentru a aduce în discuție narațiunea falsă potrivit căreia, în timp ce era vicepreședinte, președintele Biden a dezvăluit numele membrilor echipei SEAL Team Six care au efectuat raidul din 2011, denumit "Operațiunea Kill Osama Bin Laden". Care a dus la moartea liderului pakistanez.

El nu a dezvăluit niciun nume al echipei. Eșecul pe rețelele de socializare a fost similar cu cazul în care fostul președinte Donald Trump și administrația sa au postat online o înregistrare video cu președintele de atunci alături de US Navy SEALS. Ale căror fețe nu erau estompate. El a fost prompt criticat la vremea respectivă pentru că nu a respectat practicile de securitate națională. Şi a pus în pericol membrii forțelor speciale americane care erau desfășurați în Irak. O purtătoare de cuvânt a Departamentului Apărării a apărat administrația Trump. Ea a spus că membrii trupelor speciale "au participat în mod voluntar la acest eveniment deschis presei".