Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Sunt confundate des cu alte boli

Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Sunt confundate des cu alte boliSursa: Arhiva EVZ

Deși pare incredibil de crezut, numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite" încă din perioada tinereții. Cele mai multe dintre acestea au legătură cu sănătatea mintală.

Problemele de sănătate apărute în cea de-a doua parte a vieții pot fi anunțate încă din tinerețe. În acest sens, apar o serie de semne la nivelul organismului. De cele mai multe ori însă, acestea sunt fie ignorate, fie puse pe seama altor condiții medicale.

Demența, boala anunțată prin simptome timpurii

Primele semne care arată că o persoană ar urma să se confrunte cu demența apar chiar înainte cu două decenii de la pronunțarea diagnosticului. Este concluzia oamenilor de știință care au analizat parcursul pacienților care suferă de astfel de boli.

Semne care arată demența încă din tinerețe

Sursa: Dreamstime.com

Unul dintre primele simptome pe care organismul le anunță în acest sens este creșterea bruscă a tensiunii arteriale. Concret, aceste oscilații ale tensiunii arteriale deteriorează în timp creierul, conducând spre un astfel de diagnostic.

"În timp ce majoritatea studiilor s-au concentrat asupra modului în care creierul este afectat de tensiunea arterială crescută, această cercetare a scos la iveală că și tensiunea scăzută afecta pe termen lung creierul.", a precizat Laura Phipps de la Centrul Britanic de Cercetare a Alzheimerului.

Cercetătorii susțin că un număr mare de persoane din întreaga lume se confruntă cu acest tip de hipotensiune. Printre simptomele acestei condiții medicale se numără amețelile. Acestea sunt resimțite mai ales atunci când pacientul se ridică brusc în picioare.

Specialiștii susțin că asta este amețeli nu sunt neapărat un semnal de alarmă. Totuși acestea pot prevesti o eventuală îmbolnăvire în partea a doua a vieții.

Demența este o boală manifestată la nivelul creierului. Aceasta debutează cu probleme de memorie, fiind afectate progresiv diferite părți ale creierului. În cazul pacienților care prezintă această condiție medicală se observă dificultăți legate de îndeplinirea activităților de zi cu zi. Treptat, aceste persoane încep să se confrunte cu dificultăți de vorbire, dar și cu schimbări ale dispoziție și comportamentului.

La nivel mondial, peste 55 milioane de persoane suferă de demență. Datele sunt arătate de către Organizația Mondială a Sănătății.