Consilierul general Nicorel Nicorescu va primi o funcție cheie la Primăria Capitalei. Surse

Consilierul general Nicorel Nicorescu va primi o funcție cheie la Primăria Capitalei. Surse Sursa foto: Nicorel Nicorescu / Facebook

Surse politice spun că Nicorel Nicorescu, consilier general, ar urma să ocupe o funcție cheie la Primăria Capitalei. Din noua funcție ar putea coordona, printre altele, și activitatea ASSMB.

Consilierul general Nicorel Nicorescu va prelua fotoliul de viceprimar al Capitalei, după demisia lui Horia Tomescu, spun surse politice. El va fi alegerea majorității USR-PNL-PMP din Consiliul General. Ca viceprimar al Capitalei, el va putea coordona mai multe instituții, printre care și Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Nicorel Nicorescu a fost contactat de jurnaliștii de la Buletin de Bucureşti, însă a refuzat să ofere informații cu privire la fotoliul de viceprimar. Consilierul general a transmis că în prezent se desfășoară un proces intern în acest sens.

Fotoliul de viceprimar al Capitalei ar putea fi ocupat de Nicorel Nicorescu, după demisia lui Horia Tomescu. Acesta din urmă a ales să plece din funcție la scurt timp după ce DNA a început o anchetă la instituția care gestionează spitalele primăriei. ASSMB se afla în subordonarea sa în momentul în care a izbucnit conflictul cu privire la șpaga din spitale.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Astăzi este ziua în care am pus punct celei mai importante perioade din cariera mea politică, cea de viceprimar USR al Capitalei. Motivele sunt unele personale pentru că după cum bine știți, la finalul fiecărei zile ne gândim la sănătatea și binele nostru dar și a celor dragi”, a scris Horia Tomescu pe Facebook.

Horia Tomescu, fostul viceprimar al Capitalei

Sursa foto: Horia Tomescu / Facebook

Ce avere are Nicorel Nicorescu, cel care ar putea să ocupe fotoliul de viceprimar al Capitalei

Nicorel Nicorescu ocupă în prezent funcția de consilier general la Primăria Capitalei. Potrivit ultimei sale declarații de avere, consilierul PMB deține două terenuri intravilane și o casă de vacanță în satul Găgeni, județul Prahova. La capitolul imobiliare, pe listă este trecut și un apartament din Capitală.

Nu deține un autoturism de lux, ci are un Matiz, fabricat în 2004. La capitolul cu bijuterii și obiecte de artă din declarația de avere, Nicorescu a lăsat spațiu gol, semn că nu deține așa ceva.

Din toate funcțiile publice cumulate, Nicorel Nicorescu a avut în 2022 un venit mediu lunar net de 7.739 de lei.

Pe lângă funcția de consilier general, el mai este membru în Comisia de Vânzare a Cabinetelor Medicale și membru în Consiliul de Administrație al Clubului Sportiv Municipal dar și consilier parlamentar.