Planurile de investiții masive pentru Stamford Bridge, oprite de veteranii de război

Planurile de investiții masive pentru Stamford Bridge, oprite de veteranii de război Proiectul de extindere a Stamford Bridge, blocat de veterani / Sursa: Ankitrai259 | Dreamstime.com

Planul de extindere a complexului Stamford Bridge, în care consorțiul condus de omul de afaceri american Todd Boehly dorește să investească o sumă colosală, se confruntă cu mai multe probleme.

Construcția complexului Stamford Bridge, ce se ridică la 2,3 miliarde de euro, se confruntă cu o opoziție puternică din partea veteranilor de război și a văduvelor militarilor care și-au pierdut viețile servind sub drapelul Marii Britanii.

Chelsea se confruntă cu blocajul extinderii bazei Stamford Bridge

Pentru a extinde complexul Stamford Bridge, clubul britanic trebuie să achiziționeze un teren situat în imediata vecinătate a stadionului. Acesta e evaluat la suma de 50 de milioane de lire sterline.

Numai că, pe această proprietate se găsește complexul Sir Oswald Stoll Mansions, locuința a aproximativ 100 de veterani și văduve de război. Cu toții sunt hotărâți să rămână acolo cu orice preț.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceștia au inițiat acțiuni pentru a împiedica proiectul. Au argumentat că proiectul lui Chelsea „afectează comunitatea locală, din care fac parte persoane vulnerabile care și-au servit patria”.

„Oamenii nu vor să plece. Nu vor pleca din case decât cu ordine de evacuare. Eu sunt în situația în care mi-aș permite să părăsesc locuința, dar alții nu pot face acest lucru. De aceea, voi rămâne pentru a-i sprijini”, a spus Matthew Bignell, 36 de ani, unul dintre cei mai tineri veterani de război care locuiesc la Sir Oswald Stoll Mansion.

Chelsea. Sursa: chelseafc.comPlanurile de investiții masive pentru Stamford Bridge, oprite de veteranii de război

Chelsea. Sursa: chelseafc.com

Todd Boehly are mai multe bătăi de cap cu noul stadion

Conducerea clubului își dorește să aducă standarde înalte pentru meciurile de pe teren propriu. Toate adaptate la tehnologiile moderne ale zilelor noastre.

O variantă luată în considerare este construirea unei noi arene ultra-moderne pe actuala locație a stadionului Stamford Bridge. Acesta a fost gazda meciurilor „albaștrilor” începând din 1905 și până în prezent.

Cum e acum Stamford Bridge

Stadionul actual are o capacitate de aproximativ 40.000 de spectatori și a fost construit în 1877, anterior fiind folosit de London Athletic Club până în 1905.

Clubul se confruntă cu numeroase provocări în cadrul planului său de demolare și reconstrucție a stadionului Stamford Bridge. Proiectul vizează creșterea capacității acestuia cu 50%, ajungând la aproximativ 60.000 de locuri.

Obstacole notabile includ liniile de cale ferată și de metrou, prezența unui râu subteran și a unui cimitir adiacent, care ar putea forța clubul să rotească stadionul cu 90 de grade pentru a rămâne pe locația actuală.