O companie va angaja 100.000 de lucrători sezonieri pentru perioada sărbătorilor

O companie va angaja 100.000 de lucrători sezonieri pentru perioada sărbătorilor Sursa foto: pixabay.com

O companie vrea să angajeze masiv. oate că vara abia s-a încheiat, dar este aproape cea mai frumoasă perioadă a anului, iar pentru a planifica sezonul de sărbători care se apropie cu pași repezi, UPS, una dintre cele mai interesante companii pentru care să lucrezi, își mărește forța de muncă.

O companie a anunțat că va angaja peste 100.000 de angajați sezonieri pentru perioada de vârf, iar unii candidați pot obține un loc de muncă în mai puțin de 20 de minute, fără a fi nevoie de un interviu.

Datorită unui nou contract pentru angajații UPS, negociat de sindicatul Teamsters, unii șoferi UPS cu normă întreagă câștigă acum un pachet salarial în valoare de 170.000 de dolari pe an, inclusiv beneficii.

Deși acest salariu se aplică doar șoferilor cu normă întreagă și este nevoie de ani de zile pentru a-l obține, cei care sunt angajați în timpul vacanței de sărbători vor primi totuși un salariu mai mare decât anul trecut. Salariul orar va începe de la 23 de dolari pentru șoferii sezonieri de colete și de la 21 de dolari pentru cei care manipulează colete.

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa: Arhiva EVZ

Compania care caută masiv angajați sezonieri

Acest lucru se compară cu cei 21 de dolari pe oră de anul trecut pentru șoferi și 15,50 de dolari pentru cei care manipulează colete, potrivit lui Matt Lavery, director de aprovizionare, recrutare și integrare la nivel global la UPS.

În ciuda creșterii salariilor pentru lucrătorii sezonieri ai UPS, piața muncii este încă strânsă și nu se știe cât de dificilă va fi găsirea de lucrători, a spus Lavery.

„Avem un pachet bun de oferit tuturor, cu un salariu de top în industrie, dar încă nu am văzut aceste cifre (de locuri de muncă) să se schimbe”, a spus el. „Așa că sperăm și credem că vom obține numărul de angajați. Este puțin incert dacă va fi mai ușor sau nu pentru noi în acest moment”.

Angajatorii americani au adăugat 187.000 de locuri de muncă în luna august, dovadă a unei piețe a muncii încetinite, dar încă rezistente, în ciuda ratelor ridicate ale dobânzilor impuse de Rezerva Federală. Luna trecută, rata șomajului a crescut de la 3,5% la 3,8%, cel mai ridicat nivel din februarie 2022, deși este încă scăzută în raport cu standardele istorice.

Lavery a spus că, deși creșterea costului vieții va atrage oamenii să caute locuri de muncă suplimentare în timpul sărbătorilor, UPS se confruntă și cu alte vânturi din față. Printre acestea: un deficit de persoane mai tinere care au permise de conducere, ceea ce face mai dificilă ocuparea locurilor de șoferi UPS. Tendința a început cu milenialii, dar a devenit mai acută în cazul generației Z, deoarece aceștia apelează din ce în ce mai mult la aplicații de partajare a călătoriei precum Uber pentru a se deplasa. Lavery a spus că este deosebit de dificil în zonele metropolitane care au sisteme puternice de transport public.

Planurile pentru sezonul rece

Volumele din sezonul de sărbători la UPS încep de obicei să crească în octombrie și rămân ridicate până în ianuarie. În timp ce cumpărăturile online au încetinit față de perioada de vârf a pandemiei, Lavery a spus că se așteaptă ca volumele de transport să crească mai târziu în sezon, ajungând la dublul a ceea ce ar fi de așteptat într-o zi normală.

UPS promovează locurile de muncă sezoniere ca fiind poziții care pot duce la angajări pe tot parcursul anului. Aproape 50.000 de angajați sezonieri au obținut posturi permanente în ultimii doi ani, a declarat UPS.

sursa: businessinsider.com