Vacanțele la mare se ieftinesc. Începe programul Litoralul pentru toți

Vacanțele la mare se ieftinesc. Începe programul Litoralul pentru toți Costinești Sursa foto: Dreamstime

Vacanțele de la mare vor fi mai ieftine, începând de luna viitoare. De la 1 septembrie, hotelierii vor reduce prețurile camerelor pentru cazare, dat fiind că începe programul Litoralul pentru toți. Cei care nu au avut suficiente fonduri pentru a merge pe Litoral în plin sezon, au ocazia să o facă în această perioadă.

Vacanțele de la mare se ieftinesc din 1 septembrie. În prima zi de toamnă va începe o nouă ediție a programului „Litoralul pentru toți”. Programul, inițiat de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), propune vacanțe la mare mai ieftine. Oricine va găsi un loc de cazare, într-unul dintre hotelurile de la Marea Neagră care participă.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) va da startul ediției de toamnă a programului „Litoralul pentru toți”. Astfel, vacanțele de la mare vor avea prețuri, la cazare, care vor începe de la 35 de lei pe noapte.

Conform celor arătate de reprezentanții FPTR pachetele turistice vor fi cu până la 70% mai ieftine în această perioadă. Comparația a fost făcută cu tarifele din vârf de sezon. Astfel majoritatea hotelurilor au menținut, în cadrul acestui program, tarifele practicate în anul 2022.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vacanțele de la mare se ieftinesc

Programul „Litoralul pentru toți” a ajuns la ediția cu numărul 42. Sezonul de toamnă se desfășoară în perioada 1 - 30 septembrie 2023.

„Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc. Interesul ridicat manifestat de turiști îi determină pe hotelieri să mențină unitățile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie”, a spus Dragoș Răducan, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Vacanțele de la mare se ieftinesc, ajungând să fie la îndemâna unui număr mult mai mare de turiști români.

Turiștii sunt așteptați la Marea Neagră în septembrie

Sursa: Dreamstime.com

Sejur de cinci zile, pentru două persoane, cu 350 de lei

Conform președintelui FPTR, tariful pentru o noapte de cazare va începe de la 35 de lei pe noapte de persoană. Prețul a fost calculate pentru cel mai ieftin pachet turistic. Este vorba de un hotel din stațiunea Eforie Nord care nu a inclus în acest tarif și contravaloarea micului dejun.

Astfel, dacă există doritori, vacanțele de la mare vor costa foarte puțin. Un sejur de cinci zile, pentru două persoane, la acest hotel va ajunge la doar 350 de lei.

Pe lângă cei cu venituri mici, sunt așteptați și turiștii care vor să-și petreacă vacanțele la mare în liniște, fără să aglomerația din sezon. Persoanele care fug de aglomerație, care își doresc un sejur liniștit la Marea Neagră, sunt așteptat în extra sezon.