Azilele groazei. Fostul polițist Ovidiu Dumitra, plasat sub control judiciar

Azilele groazei. Fostul polițist Ovidiu Dumitra, plasat sub control judiciar Sursa foto Arhiva EVZ

Curtea de Apel București (CAB) a decis în favoarea lui Dumitra Ovidiu, admițând astfel contestația depusă de acesta.

Ovidiu Dumitra, fost polițist și în prezent pensionar, este soțul Cristinei Dumitra, liderul unei grupări infracționale care deținea azilele groazei. El era implicat în găsirea de imobile pentru deschiderea de noi centre pentru bătrâni sau persoane cu dizabilități, conform referatului DIICOT cu propunerea de arestare.

Dumitra Ovidiu, plasat în control judiciar pe 60 de zile

Astfel, CAB a admis contestația lui Dumitra Ovidiu, înlocuind astfel măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Dumitra Ovidiu va fi prin urmare cercetat în libertate, dar trebuie să respecte condițiile stabilite de instanță în cadrul controlului judiciar. Aceste condiții pot include interdicții de a părăsi anumite locuri, de a intra în contact cu anumite persoane, de a părăsi țara etc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această măsură este aplicată până la pronunțarea unei hotărâri definitive în dosar sau până când se schimbă circumstanțele care au determinat aplicarea ei.

De-a lungul anilor, familia Dumitra a deținut mai multe companii prin intermediul cărora gestiona cămine de îngrijire pentru bătrâni. Membrii acestei familii au luat măsuri pentru a aduce, transporta și caza persoane în vârstă și cu diverse dizabilități în aceste centre pe care le controlau.

Ulterior, au lăsat aceste persoane nesupravegheate, fără hrană, fără îngrijire, fără medicamente, toate acestea în scopul de a obține profit maxim.

În schimb, în dosarul penal cu numărul 22701/3/2023, programat la ora 9.00, a avut loc examinarea contestației referitoare la prelungirea măsurilor preventive pentru următorii inculpați:

  • Godei Ștefan Cristian
  • Godei Daniel
  • Țicu Andrei Răzvan
  • Dumitra Ovidiu
  • Tudorancea Cristina
  • Costesxu Claudia
  • Trifu Gheorghița.

În urmă cu puțin timp s-a luat hotărârea ca frații Godei să rămână în arest preventiv. Ștefan Cristian Godei, președintele asociației care administra „azilele groazei” din Voluntari, județul Ilfov, este urmărit penal pentru fapte de corupție.

Magistrații au respins contestația depusă de Ștefan Godei

Joi, Tribunalul Municipiului București (TMB) a respins contestația formulată de Ștefan Godei în legătură cu măsurile asigurătorii impuse de procurori în cazul dosarului referitor la azilele groazei din Voluntari.

TMB a respins contestația în cauză depusă de patronul azilelor groazei, menținând astfel măsura asigurătorie în vigoare.

Măsura asigurătorie este o acțiune legală sau decizie a instanței care are scopul de a proteja sau asigura anumite drepturi, interese sau proprietăți în timpul unui proces judiciar sau înainte ca o hotărâre finală să fie emisă.

Cei doi frați Godei se confruntă cu acuzații de trafic de persoane și constituire a unui grup infracțional organizat. Acești patroni ai azilelor groazei au acumulat profituri semnificative în urma suferinței persoanelor în vârstă.