S-au scumpit vacanțele în sezonul estival. Sejururile all-inclusiv la hoteluri de 4 și 5 stele sunt cele mai căutate

S-au scumpit vacanțele în sezonul estival. Sejururile all-inclusiv la hoteluri de 4 și 5 stele sunt cele mai căutate Vacanță. Sursa foto: Dreamstime.com

Vacanțele la mare s-au scumpit considerabil în sezonul estival 2023. Bulgaria, Grecia, Turcia și România au devenit destinații mai scumpe, în funcție de perioada aleasă. Tour operatorii susțin că, deși prețurile au crescut, la mare căutare sunt sejururile all-inclusiv la hoteluri de 4 sau 5 stele.

Litoralurile din România, Bulgaria, Grecia și Turcia sunt la mare căutare în rândul turiștilor. Hotelurile din aceste destinații au un grad mare de ocupație în perioada iulie-august, majoritatea rezervărilor fiind făcute încă din perioada ianuarie-martie.

Prețurile sejururilor din sezonul estival 2023 au crescut considerabil pentru mai multe destinații de vacanță. Potrivit înregistrărilor prin IRI Travel, în Bulgaria vânzările au crescut cu 127%, în Grecia cu 92%, în Turcia cu 40% și în România cu 10%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

O parte din hotelurile din România și Bulgaria s-au deschis de la 1 mai, însă majoritatea vor începe să primească turiști după 1 iunie. Pentru acest sezon, hotelierii și-au diversificat serviciile, oferind acum și animație pentru copii sau programe de divertisment pentru adulți. Mai bine de 60% din turiștii din Bulgaria sunt români, iar din acest motiv sunt invitați pe litoral artiști din România.

Ne puteți urmări și pe Google News

La noi în țară, hotelierii se confruntă cu un deficit de personal. Mulți au apelat la forța de muncă din afara țării, în acest fel reușind să-și acopere necesarul pentru acest sezon cu forța de muncă calificată. Turiștii care vin în România vor beneficia de mai multe avantaje. Taxa de parcare în Constanța, zona 2 (care include o mare parte din stațiunea Mamaia), este de 1 leu/oră sau 10 lei/zi. În intervalul 20.00 – 08.00, parcarea este gratuită.

Sejururile all-inclusiv la hotelurile de 4 sau 5 stele, la mare căutare în acest an

Atât în Bulgaria, cât și în România, serviciile all-inclusive sunt foarte populare. România dispune de hoteluri cu servicii all-inclusive de calitate, chiar dacă numărul lor este mai mic decât în Bulgaria. Pentru a impresiona și atrage turiștii, hotelurile de top au facilități precum deschiderea ușilor cu brățările de all-inclusive, aparate TV în baie, dotarea camerelor cu expresoare de cafea, baze SPA cu ape minerale și finisaje de calitate superioară.

Majoritatea hotelurilor de pe litoralul românesc au fost renovate și modernizate, oferind condiții optime pentru turiști în vacanța din acest an.

Cele mai căutate hoteluri în 2023 sunt cele de 4 și 5 stele, care oferă servicii all-inclusive și au primit recenzii pozitive din partea turiștilor în anii precedenți. O capacitate de ocupare mare au și hotelurile de 2-3 stele care au fost renovate.

Toate aceste beneficii pentru turiști au venit și cu o creștere de preț cu aproximativ 10-20% față de anul 2022, ceea ce este firesc având în vedere inflația și creșterea costurilor cu energia, alimentele și penuria de forță de muncă.

„Pentru a avea o vacanță reușită, turiștii sunt îndrumați să apeleze la un consultant de turism, care îi va ajuta să identifice oferta cea mai potrivită în funcție de nevoile și dorințele lor. Toate cele trei destinații vizitate de către echipa noastră și de către partenerii noștri – litoralul românesc, bulgăresc și grecesc - oferă opțiuni pentru toate categoriile de turiști, iar alegerea destinației și hotelului trebuie făcută luând în considerare preferințele și necesitățile fiecărui turist pentru a asigura o vacanță memorabilă”, subliniază Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel, potrivit stiripesurse.ro.