Regele Charles, vizită în România, în iunie. Când și cum l-a convins președintele Klaus Iohannis să vină

Regele Charles, vizită în România, în iunie. Când și cum l-a convins președintele Klaus Iohannis să vină Sursa foto: Captura-video

Regele Charles al III-lea urmează să vină în România la începutul lunii iunie. Vizita ar fi fost convenită de monarh și președintele Klaus Iohannis atunci când liderul de la Cotroceni a participat la ceremonia de încoronare.

Președintele Klaus Iohannis alături de soția sa și Principesa Margareta împreună cu Principele Consort au participat la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea, care a avut loc pe data de 6 mai, la Abia Westminster din Londra. Surse prezidențiale au transmis că liderul de la Cotroceni l-ar fi convins pe monarh să vină în România, la începutul lunii iunie. Aceasta ar fi prima vizită oficială a lui Charles în calitate de rege al Marii Britanii.

Este important de precizat că monarhul este un promotor al României. De asemenea, este un mare admirator al Transilvaniei, unde deține mai multe proprietăți. Printre acestea se numără și casa de la Viscri, care poartă denumirea Casa Prințului de Wales. Locuința s-a redeschis pentru vizitare începând cu data de 1 aprilie.

Casa regelui Charles al III-lea din România face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO

Proprietatea săsească face parte din Patrimonul Mondial UNESCO și găzduiește două noi expoziții de la începutul lunii aprilie. Este vorba de „Cos pentru o cauză”, expoziție a asociației Semne Cusute care face referire la modă și activismul inspirat de tradiție. Cea de-a doua expoziție este cu obiecte ceramice, „Învelitoarea istorică – Paradigma restaurării”. Este important de precizat că pe lângă cele două expoziții amintite, mai există alte două parmanente, informează G4media.ro.

Ultima vizită a regelui Charles în România a fost în luna mai anului trecut când a lansat cel mai mare proiect transfontalier de reîmpădurire din Europa în Sibiu. „Excelențele voastră, doamnelor și domnilor, este o mare bucurie să mă aflu din nou în România după trei ani de absență. Gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă”, a spus monarhul la revenirea în România.

Este important de precizat că Regele Charles a desfășurat o mulțime de activități de caritate în Transilvania, în special în domeniile dezvoltării durabile, conservării și sistemelor agricole. Primarul orașului Alba Iulia chiar a propus ca monarhului să îi fie acordat titlul de Prinț al Transilvaniei pentru toată implicarea sa.