Donald Trump a renunțat la dreptul de a depune mărturie în procesul de viol și defăimare din New York

Donald Trump a renunțat la dreptul de a depune mărturie în procesul de viol și defăimare din New York Donald Trump. Sursa foto: Palinchak | Dreamstime.com

Donald Trump nu va depune mărturie în procesul civil în care scriitoarea E. Jean Carroll l-a acuzat că a violat-o în anii '90 și apoi a defăimat-o, după ce a lăsat să treacă un termen de duminică fără a cere instanței să se prezinte. Fostul președinte al SUA a decis astfel să nu ia parte la acest proces de contestare a acuzațiilor aduse de Carroll.

Joi, avocatul lui Trump, Joseph Tacopina, a declarat judecătorului că fostul președinte al SUA a renunțat la dreptul său de a depune mărturie în procesul de la tribunalul federal din Manhattan. El a afirmat că Trump a ales să nu prezinte o apărare și speră că jurații vor decide că scriitoarea E. Jean Carroll nu a reușit să prezinte un caz convingător în privința acuzațiilor de viol și defăimare.

Donald Trump nu va depune mărturie în procesul de viol împotriva lui

Tacopina a precizat într-o declarație ceea ce echipa juridică a lui Trump a spus deja joi instanței și anume că fostul președinte a SUA nu va depune mărturie.

După ce juriul a încheiat activitatea pentru ziua de joi, judecătorul districtual american Lewis Kaplan i-a solicitat lui Tacopina să îl informeze pe Trump că are până duminică la ora 17.00 EDT (21.00 GMT) pentru a anunța instanța dacă dorește să depună mărturie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni, judecătorul Kaplan a programat argumentele finale din partea ambelor părți. E. Jean Carroll, în vârstă de 79 de ani, a intentat un proces împotriva lui Trump, în vârstă de 76 de ani, anul trecut, susținând că a fost violată într-un vestiar de la magazinul Bergdorf Goodman din Manhattan în 1995 sau 1996 și apoi defăimată prin negarea evenimentului. Fosta editorialistă a revistei Elle solicită despăgubiri bănești, dar cuantumul acestora nu a fost specificat.

Fostul președinte american neagă toate acuzații îndreptate împotriva sa

În apărarea sa, Donald Trump, care a fost președinte al Statelor Unite între 2017 și 2021 și este considerat principalul favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024, a afirmat că E. Jean Carroll a inventat acuzațiile de viol pentru a-și spori vânzările de cărți. Carroll a publicat memoriile în 2019.

Într-un clip video difuzat miercuri pentru juriu, fostul președinte american neagă că a violat-o pe Caroll. „Este cea mai ridicolă și dezgustătoare poveste”, a spus Trump în videoclip, aplecat deasupra unei mese de conferință, în timp ce avocații lui Carroll îi prezentau documente. „E pur și simplu inventată”, potrivit Reuters.