ANM a emis un Cod Galben de precipitații. Mai multe regiuni se află sub atențioanare de vreme rea

ANM a emis un Cod Galben de precipitații. Mai multe regiuni se află sub atențioanare de vreme rea Furtună. Sursă foto: Chumphon Whangchom | Dreamstime.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben de precipitații și intensificări ale vântului. Meteorologii au anunțat că mai multe județe din țară se află sub atenționare meteorologică până joi seară, 20 aprilie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme rea valabilă în intervalul marți, 18 aprilie, ora 18.00 - joi, 20 aprilie, ora 20.00. Sunt anunțate ploi moderate cantitativ și vor fi și intensificări ale vântului în mai multe regiuni din țară. Meteorologii au anunțat că în intervalul meționat va ploua în centrul, sudul și estul țării. Se vor acumula cantități de apă de 10...15 l/mp îndeosebi în zonele de deal și de munte.

Vor fi descărcări electrice și grindină pe parcursul zilei de joi, 20 aprilie, pe arii restrânse. Sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în Carpații Merdionali și Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri. Un nou strat de zăpadă se va depune în aceste zone. În plus, vântul va sufla cu putere în estul și sud-estul țării, dar și în zona montană înaltă. Rafelele de vânt vor depăși 45...55 km/h în regiunile menționate.

Cod Galben de precipitații

ANM a emis și o avertizare meteorologică de Cod Galben valabilă în intervalul marți, 18 aprilie, ora 22.00 – miercuri, 19 aprilie, ora 18.00. Sunt așteptate ploi însemnate cantitativ în mai multe județe din țară, iar vântul va sufla cu putere. Au fost anunțate precipitații care vor avea caracter de aversă în Dobrogea și sud-estul Munteniei. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. De această atenționare meteorologică sunt vizate patru județe. Este vorba de Constanța, Tulcea, Ialomiță și Călărași.

Ne puteți urmări și pe Google News

A fost emisă o atenționare meteo și pentru Capitală. În prognoza meteo pentru Bucureşti se precizează că, până joi seară, 20 aprilie, cerul va avea înnorări, temporar va mai ploua şi se vor acumula cantităţi de apă în medie de 5...10 l/mp. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar mai ales în după-amiaza zilei de joi vor fi posibile şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Mercurul din termometre va urca până la valoarea de 18 grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse între 6...9 grade Celsius.