Vremea caldă revină în România. Temperaturile cresc, însă vom mai avea parte de precipitații sub formă de ploaie

Vremea caldă revină în România. Temperaturile cresc, însă vom mai avea parte de precipitații sub formă de ploaie Sursa foto: Arhiva EVZ

Joi, 30 martie, vremea în România începe să se încălzească. Meteorologii anunță că valorile termice încep să crească în majoritatea regiunilor. Ploile vor fi prezente, în a doua parte a zilei, în ținuturile vestice, iar spre seară ele se vor extinde spre sud-vest și centru. La altitudini mari sunt anunțate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) aduce vești bune românilor. Vremea se încălzește joi, 30 martie. Temperaturile vor crește de la aproximativ 7 grade la 16 grade Celsius în majoritatea regiunilor.

În Dobrogea și Bărăgan, miercuri a fost o vreme urâtă, friguroasă și cu ninsori în unele zone. Astăzi situația se schimbă. Valorile maxime din regiune ajung la 10 - 11 grade Celsius, iar cerul va fi însorit în majoritatea timpului.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei, dimineața a fost o vreme rece, însă temperaturile vor crește simțitor, comparativ cu ziua de miercuri, când maximele au fost situate între 3 și 4 grade Celsius. Joi, la amiază, în aceste regiuni, ANM anunță temperaturi cuprinse în jurul valorii de 13 grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vreme caldă este anunțată și în regiunile nordice ale Transilvaniei și în Maramureș. Temperaturile vor fi mai mari cu 5, 6 grade comparativ cu ziua precedentă. În ciuda valorilor termice apropiate de 12 grade Celsius, cerul se va înnora din când în când. Spre seară, în aceste regiuni sunt anunțate ploi.

În vestul României, maximele termice se vor situa între 13 și 14 grade Celsius, valori potrivite pentru finalul lunii martie. Cerul va fi înnorat, iar spre seară sunt anunțate ploi slabe. În cursul nopții, cantitatea acestora va crește semnificativ.

Ziua de joi a debutat cu vreme rece în Transilvania, însă temperaturile vor crește spre amiază, ajungând la o valoare maximă de 10 grade Celsius. Spre noapte, cerul se va înnora, iar peste noapte vor cădea precipitații sub formă de ploaie.

În sud-vestul României se anunță o vreme caldă. Cele mai mari temperaturi sunt anunțate în sudul Olteniei, unde maximele se vor situa în jurul valorii de 16 grade Celsius.

Un val de aer cald va pătrunde în ținuturile sudice, unde maximele se vor situa în jurul valorii de 14 grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări rare.

Cum va fi vremea în Capitală și la munte joi, 30 martie

Potrivit meteorologilor ANM, în București, dimineața a fost una răcoroasă. Spre amiază, soarele își va face simțită prezența, iar valorile maxime ale zilei vor ajunge la 14 grade Celsius. Vântul va sufla moderat, iar cerul se va înnora spre seară, când sunt posibile ploi slabe.

Vremea la munte se va schimba după-amiază, temperaturile fiind în creștere comparativ cu ziua de miercuri. În Carpații Occidentali, spre seară, ploile își vor face simțită prezența, cantitatea de apă fiind una serioasă. La altitudini mari, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.