De ce îți apar reclame pe Facebook pentru un anumit produs despre care ai discutat cu un prieten cu puțin timp în urmă

De ce îți apar reclame pe Facebook pentru un anumit produs despre care ai discutat cu un prieten cu puțin timp în urmăSursa: Pixabay

De-a lungul anilor au existat o mulțime de acuzații care sugerează că Facebook ne ascultă prin microfoanele smartphone-urilor noastre. Deși compania a negat de nenumărate ori această situație, există mii de oameni care susțin că primesc diferite reclame după ce vorbesc despre un anumit produs.

Cum scăpați de hackeri

Mulți oameni care folosesc Facebook au subliniat pe alte platforme de socializare, cum ar fi Twitter și TikTok, că simt că Facebook îi ascultă, bazându-se pe reclamele care apar pe pagina lor. Arlando West a postat un videoclip în care afirmă că el și sora lui discutau despre o toaletă.

La scurt timp după aceea, pe pagina lui de Facebook a apărut o reclamă pentru o toaletă. Mai târziu a discutat cu iubita lui despre un joc video despre care nu auzise niciodată, iar la scurt timp, din senin, a apărut și pe pagina lui de Facebook o reclamă privind acel joc.

Din ce în ce mai mulți oameni care folosesc Facebook au observat că se întâmplă acest lucru, deși compania a negat afirmațiile. Dacă vă îngrijorează acest lucru, puteți dezactiva accesul Facebook-ului la microfonul dumneavoastră. Facebook a declarat că vă folosește microfonul doar atunci când utilizați funcții precum Facebook Live sau sunați în aplicație.

De asemenea, ar trebui să vă asigurați că toate conturile de pe rețelele sociale sunt protejate deoarece ultimul lucru pe care îl doriți este ca cineva să aibă acces la informațiile dumneavoastră și să facă postări în numele dumneavoastră. Puteți să vă autentificați prin doi factori, parola de Facebook și un cod pe care îl cunoașteți doar dumneavoastră.

De asemenea, asigurați-vă că folosiți o adresă de e-mail la care aveți acces constant. Pe lângă acest lucru, aveți nevoie și de o parolă puternică pe care un hacker nu ar putea să o ghicească niciodată. Ar fi util ca parola să nu fie folosită pe niciun alt cont pe care îl aveți, cum ar fi rețelele sociale sau conturile bancare, potrivit Fox News.