3 tipuri de tratamente pe care este bine să le alegi împreună cu medicul tău

3 tipuri de tratamente pe care este bine să le alegi împreună cu medicul tău

În ziua de astăzi vei găsi pe piaţă o mulţime de tratamente şi medicamente care se eliberează fără prescripţie medicală. O bună parte din ele sunt suplimente alimentare, pe care le poţi procura fără reţetă atât din farmacii, cât şi online sau din plafar.

Chiar dacă ai acces la o mulţime de tratamente, fie ele naturiste sau alopate, care se eliberează fără prescripţie medicală, acest lucru nu înseamnă că ele reprezintă o alegere inspirată.

Foarte multe produse de tipul suplimentelor alimentare menţionează pe etichete că acestea nu implică riscuri asupra sănătăţii, însă această afirmaţie nu e mereu adevărată.

Iată 3 tipuri de tratamente pe care este bine să le alegi împreună cu medicul tău, de la tratamente de slăbit şi până la cele cu aerosoli:

Tratamentele cu aerosoli

Aparatele de aerosoli sunt o invenţie minunată pentru persoanele care suferă de probleme respiratorii, fie ele cronice sau acute. Acestea permit substanţelor să ajungă direct în plămâni şi ajută la tratarea uşoară a afecţiunilor precum bronşită, rinita cronică sau rinita alergică.

Dacă ai acasă un aparat de aerosoli nu este niciodată o idee bună să combini substanţele pe cont propriu sau să alegi tu tratamentele pe care le urmezi pe această cale.

Cere sfatul medicului tău dacă îţi doreşti să foloseşti aparatul de aerosoli în siguranţă. Medicul de familie sau medicul specialist îţi poate oferi recomandările potrivite pentru problemele tale în urma unui consult. Tot medicul îţi poate explica cum să foloseşti corect aparatul cu aerosoli, de la cum să îi dezinfectezi accesoriile şi până la ce tip de apă să foloseşti.

Tratamentele de slăbit

Dietele de slăbit, suplimentele alimentare de slăbit şi alte produse ce sunt promovate că având acest scop nu sunt niciodată o alegere inspirată. Alimentaţia este un proces esenţial pentru sănătatea organismului. Hrana nu este un moft sau o alegere condiţionată. Avem nevoie de hrană pentru a funcţiona şi pentru a supravieţui. Nu mâncăm pentru a slăbi, pentru a ne îngrăşa sau pentru a arăta într-un anume fel: mâncăm pentru a trăi.

Astfel, nu alege niciodată tratamente de slăbit, fie că este vorba de pastile, ceaiuri sau shake-uri alimentare pe cont propriu. Foarte multe dintre aceste produse conţin substanţe ce nu aduc beneficii reale corpului.

Dacă îţi doreşti să slăbeşti, medicul de familie şi medicul nutriţionist îţi pot oferi recomandări pertinente care să te ajute să înţelegi cum funcţionează întregul proces şi ce anume ţi s-ar potrivi.

Tratamentele pentru imunitate

În ciuda reclamelor cu şi despre produse de imunitate, încă nu există metode pentru a măsura nivelul general de imunitate. Desigur, anumite analize de sânge pot arăta dacă există deficienţe de imunitate. De asemenea, anumite analize pot arăta dacă există răspuns imun în cazul unui anumit virus. Totuşi, răspunsul imunitar general în faţa a mai multe ameninţări din mediul extern nu se poate măsura. Astfel, nicio analiză nu îţi poate spune exact ce nivel de imunitate ai în faţa tuturor bolilor.

Suplimentele alimentare care susţin imunitatea pot fi o idee bună doar dacă le alegi împreună cu medicul tău de familie sau medicul specialist. Dacă nu există o recomandare în acest sens, poţi să ceri tu sfatul medicului şi să îi spui că ai dori să alegi suplimente pentru imunitate. Altfel, nu consuma pe cont propriu medicamente pentru imunitate deoarece este posibil ca acestea să nu aibă niciun efect, ci doar să pună presiune inutilă pe ficat sau rinichi.

Acelaşi lucru este valabil pentru vitamine şi minerale. În mod normal, vitaminele şi mineralele esenţiale se iau din alimentaţie. Doar medicul îţi poate spune dacă ai nevoie de suplimente de acest tip şi tot el poate observa dacă există deficienţe pe baza analizelor de sânge.

Tratamentele cu medicamente fără prescripţie alimentară sau cu suplimente alimentare nu trebuie să devină parte din rutina ta zilnică. Dacă îţi doreşti să incluzi astfel de tratamente în rutina ta, cere sfatul medicului de familie sau al medicului specialist. Astfel, vei putea alege produsele potrivite când şi dacă este cazul.

Ne puteți urmări și pe Google News