ANM a actualizat prognoza meteo pentru luna martie. Cu ce temperaturi vine începutul primăverii

ANM a actualizat prognoza meteo pentru luna martie. Cu ce temperaturi vine începutul primăveriiVremea pentru 30 mai sursa foto: EVZ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru luna martie. Primăvara vine cu temperaturi ridicate, ce vor depăși astfel normalul perioadei.

Pe parcursul primei luni de primăvară, vom avea parte de oscilații de temperatură, astfel că în primele două săptămâni se vor înregistra temperaturi mai scăzute, în jumătatea de nord a țării.

Mai cald va fi în jumătatea de sud, iar în ceea ce privește precipitațiile va fi un deficit, dar pe partea de nord-est și în unele zone din sud e posibil să fie și un ușor excedent. Începând de vineri, 3 martie, încet-încet cresc temperaturile în sud și-n est, dar se răcește în vest, în nord și în centru. Maximele vor fi în general între 7 și 14 grade, iar în interiorul arcului carpatic, în weekend se vor înregistra maxime între 5 și 10 grade, așa cum arată datele.

Temperaturi ridicate de la jumătatea lunii martie

Vremea se va mai încălzi începând din a doua jumătate a lunii, când temperaturile vor fi mai mari decât în mod normal. De asemenea, cantitățile de precipitații se vor încadra în specificul perioadei, adică într-o săptămână să avem aproximativ 10-15 litri, în medie, în zona de munte, iar în zonele mai joase de relief sub 10 litri. Cam asta ar fi pentru luna martie, spun meteorologii.

În primele zile ale lunii, perioada 1-3 martie, vom avea temperaturi normale pentru această dată, în partea de sud și de est a țării. Maximele vor fi cuprinse între 2 și 8-9 grade, izolat poate chiar și 10 și mai cald decât ar trebui să fie în mod normal în regiunile intracarpatice, acolo unde maximele termice se vor încadra în marea lor majoritate între 8 și 13-14 grade.

Iarna nu s-a terminat

Meteorologii atrag însă atenția că iarnă nu s-a terminat, iar prin urmare nu este exclus să mai avem episoade de ninsoare. La cum a fost până acum, șansele sunt reduse, însă nu putem exclude deocamdată în totalitate că nu vom mai avea câteva zile în care să mai vedem fulgi de zăpadă chiar și în sudul țării, mai spun meteorologii, potrivit antena3.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News