Un nou cutremur lovește puternic Turcia. Seismul a avut o magnitudine de 6,4 pe scara Richter

Un nou cutremur lovește puternic Turcia. Seismul a avut o magnitudine de 6,4 pe scara Richter Cutremur . Sursa foto: Albund | Dreamstime.com

Un nou cutremur cu magnitudinea 6,4 la o adâncime de doi kilometri a lovit luni regiunea de frontieră dintre Turcia și Siria, a anunțat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC).

Un nou cutremur a lovit luni Turcia, provincia Hatay, având o magnitudine de 6,4 pe Richter. Cutremurul, al cărui epicentru a fost localizat în localitatea Defne, potrivit Afad, s-a produs la ora 20:04 (17:04 GMT) și a fost resimțit foarte violent de echipele AFP din Antakya și Adana, la 200 km mai la nord.

Raportul a venit la câteva ore după ce secretarul de stat american Antony Blinken a declarat Turciei că Washingtonul va ajuta „atât timp cât va fi nevoie” după cutremurele devastatoare și mortale din aceeași regiune, produse în urmă cu două săptămâni.

Doi martori au povestit pentru Reuters că au simțit un cutremur puternic și au sesizat daune la clădirile din centrul orașului Antakya, care au fost lovite de două cutremure masive în urmă cu două săptămâni. Muna Al Omar, un rezident, a spus că se afla într-un cort într-un parc din centrul orașului Antakya când a avut loc cutremurul. „Am crezut că pământul se va despica sub picioarele mele”, a spus ea, plângând în timp ce își ținea fiul de 7 ani în brațe, potrivit Reuters.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din primele informații rezultă că seismul s-a resimțit până în Palestina, Siria, precum și în Liban, Beirut.

În videoclipurile de pe rețelele sociale se poate observa cum într-un spital din Siria tot mobilierul se mișcă puternic, iar oamenii se roagă.

Președintele turc a anunțat construirea de noi imobile în regiunea afectată

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis luni construirea a 200.000 de locuinţe în cele 11 provincii turce afectate de cutremurele devastatoare din 6 februarie. „Niciunul dintre imobile nu va fi mai înalt de trei sau patru etaje”, a declarat Erdogan aflat în provincia Hatay (sud), cea mai afectată de seismele 7,8 și 7,5 grade ce au făcut peste 41.000 de morţi în Turcia şi au distrus sute de mii de locuințe.

„Toate locuinţele vor fi reconstruite de la zero (...) pe terenuri solide şi în conformitate cu bunele practici”, a spus şeful statului turc, precizând că operaţiunile pentru construirea acestor locuinţe vor începe în martie.