Prognoza meteo, 11 februarie. Ninsori și vânt puternic în mai multe zone din țară

Prognoza meteo, 11 februarie. Ninsori și vânt puternic în mai multe zone din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 11 februarie 2023. Valorile termice vor fi mai fi mai ridicate față de ziua anterioară. Va ninge slab în mai multe zone din țară.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 11 februarie 2023. Valorile termice vor fi mai fi mai ridicate față de ziua anterioară. Cerul va fi variabil ziua, însă noaptea se va înnora treptat în toate regiunile. Va ninge slab în jumătatea de nord a ţării, în extremitatea de vest a teritoriului şi în nord-est. Meteorologii anunță și polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi pe crestele montane, cu precădere ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, cu rafale ce vor depăşi în a doua parte a intervalului 60...70 km/h şi vor fi perioade cu viscol sau transport de zăpadă. Maximele vor fi între -4 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 şi 0 grade. Ceața își va face simțită prezența.

Vremea în Capitală

Vremea va fi foarte rece în Capitală. Cerul va fi variabil, mai mult noros în a doua parte a nopţii, iar spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ninsoare slabă. Maxima va fi de 6 grade, iar cea minimă va fi de -6...-4 grade.

Vremea la munte

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, îndeosebi ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, cu rafale ce vor depăşi în a doua parte a intervalului 60...70 km/h şi vor fi perioade cu viscol sau transport de zăpadă. Valorile termice nu vor fi mai diferite față de cele din ziua anterioară.

Sursa foto: arhiva EVZ

Vremea sambătă și duminică

Meteorologii au anunțat că gerul își va face simțită prezența sâmbătă și duminică. Și vântul va avea intensificări puternice.

„Urmează două nopți geroase. Vorbim de temperaturi care la scara întregii țări se vor situa între -16 până la -5 grade, cu cele mai coborâte valori în continuare în zonele depresionare, până la -25 de grade.

Și noaptea de duminică spre luni va fi una geroasă, pentru că mai ales în zonele centrale și nordice, unde temperaturile minime vor coborî sub -15 grade Celsius.

În același timp însă, vorbim și de intensificări ale vântului, cu precădere în zona montană. Vorbim de rafale care pot depăși viteze de 60-70 de kilometri pe oră. Vor fi și perioade cu viscol care cu siguranță vor amplifica senzația de frig“, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

Ne puteți urmări și pe Google News