Prognoza meteo, 22 decembrie. Un val de aer cald pătrunde în România. Înainte de Crăciun vor fi maxime de 12 grade

Prognoza meteo, 22 decembrie. Un val de aer cald pătrunde în România. Înainte de Crăciun vor fi maxime de 12 grade Sursa: Detry26 | Dreamstime.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru joi, 22 decembrie 2022. Valorile termice vor fi cu maxime din nou peste cele normale pentru această perioadă a anului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru joi, 22 decembrie 2022. Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, meteorologii anunță o încălzire a vremii în toate regiunile ţării.

Cerul se va menține variabil, cu înnorări accentuate în Maramureș și estul Transilvaniei, unde va ploua slab. De altfel, vor exista ninsori și lapoviță în zona Carpaților Orientali, la altitudini mari. În restul teritoriului, meteorologii anunță condiții de ceață pe timpul nopții.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor situa între 3 și 12 grade Celsius, în timp ce valorile minime vor fi cuprinse între -3 și 4 grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea se încălzește în toată țara pe parcursul zilei de joi

Meteorologii anunță că presiunea atmosferică va începe să scadă treptat, iar un aer cald va pătrunde în România. Valorile termice vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar în cursul zilei de joi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, în timp ce noaptea va fi în continuare destul de frig, meteorologii anunțând minime cuprinse între -4 și -3 grade.

Joi vor fi înnorări temporar accentuate în Maramureș și în estul Transilvaniei, în aceste regiuni fiind anunțate ploi. În Carpații Orientali, la altitudini mari, meteorologii anunță că mai pot fi posibile ninsori slabe.

În restul țării, cerul va fi variabil, dar nu vor fi condiții de precipitații. La primele ore ale zilei, dar și în cursul nopții vor mai fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat.

Cum va fi vremea în București

Meteorologii anunță  o vreme destul de caldă şi în București. Sunt anunțate maxime de 7-8 grade Celsius în cursul zilei de joi, o temperatură mai ridicată decât ar fi normal pentru ultimele zile din luna decembrie.

În timpul nopții, minimele se vor situa în jurul celor normale pentru acest moment al anului, înregistrându-se temperaturi de -3 sau -1 grad. Cerul va fi mai mult variabil în timpul zilei, nu vor fi condiții de precipitații, iar vântul va sufla slab și moderat.

La Brașov va fi o vreme plăcută cu nori și soare, iar temperatura maximă va fi de 6 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. După lăsarea serii, minima va coborî până la 0 grade la Brașov, cerul va fi parțial noros, însă nu sunt anunțate precipitații.

La malul mării temperatura va crește considerabil cu maxima până la 10 grade. Se anunță vreme frumoasă, vântul va sufla slab. În timpul nopții de joi spre vineri, temperatura va coborî la 1 grad, iar cerul va fi acoperit de nori, potrivit ANM.