Bani în plus pentru pensionari. „Cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor”
- Emma Cristescu
- 10 noiembrie 2022, 19:59
Nicolae Ciucă a declarat că măsurile din programul Sprijin pentru România vor continua în anul viitor, ceea ce înseamnă că pensionarii și românii cu salariu minim vor beneficia de mai mulțu bani.
Bugetul de stat încă nu este aprobat de Parlament pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că persoanele vulnerabile, mai exact pensionarii și cei cu salariu minim pe economie, vor primi ajutor și în 2023.
„Ne-am angajat să avem un proiect de buget cât mai repede posibil, la sfârșitul lunii octombrie, nu am reușit acest lucru pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe, ori fiecare minister trebuie să își asigure proiectarea bugetului și încărcarea datelor pe programe. Vă pot da asigurări că până la jumătatea lunii decembrie, așa cum am discutat calendarul, vom avea bugetul aprobat în Parlament”, spune Nicolae Ciucă.
Premierul menționează că măsurile din programul Sprijin pentru România vor continua în anul viitor.
„Valoarea pensiilor și a salariului minim urmează să fie decise în funcție de datele finale. În acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflației, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii și de asemenea să identificăm celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru persoanele vulnerabile. Ca atare, măsurile pe care le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor și vom găsi și alte soluții pentru a putea să-i sprijinim”, încheie premierul, potrivit Mediafax.
Bani în plus pentru acești români
Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, toți cei care se încadrează în următoarele categorii vor fi beneficiari ai programului Sprijin pentru România:
Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
- Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; - Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; - Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; - Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare