Incendiu puternic la un depozit de alimente din orașul Voluntari. „Recomandăm populației să rămână la domiciliu”

Incendiu puternic la un depozit de alimente din orașul Voluntari. „Recomandăm populației să rămână la domiciliu” Sursa: facebook

Incendiul se manifestă violent și cu degajări mari de fum. Potrivit primelor informații, focul ar fi cuprins un depozit de alimente.

UPDATE 3: Aurelian Păduraru, comisar șef al Gărzii de mediu: „Recomandăm populației să rămână la domiciliu și să nu iasă în aer liber până când norul de fum se risipește.”

UPDATE 2: „Se intervine cu buldozerele pentru demolarea clădirii, astfel ar fi mai simplă misiunea pompierilor. Norul de fum se va deplasa lent spre nordul Capitalei și spre orașul Giurgiu”, a explicat un reprezentant ANM. Între timp, se așteaptă ca vântul să bată cu o viteză scăzută.

UPDATE 1: „Nu sunt persoane în depozit, sunt mărfuri textile și încălțăminte Exploziile provin de la o tablă de aluminiu (n.r. acoperișul) care s- a prăbușit.”, a declarat prefectul de Ilfov, Simona Neculae.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un puternic incendiu a izbucnit joi la prânz la un depozit de alimente din orașul Voluntari. Potrivit primelor informații, incendiul se manifestă cu degajări mari de fum.

La fața locului au ajuns 20 de  autospeciale de pompieri, dar și mai multe echipaje SMURD. Un nor de fum negru, poate fi observat de la câțiva kilometri distanță.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, incendiul s-a extins pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați. Din fericire toți angajații au fost evacuați și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiul se manifestă atât în interiorul, cât și exteriorul depozitului, unde sunt paleți cu marfă. Martorii spun că din interior s-au auzit mai multe explozii succesive.

„Nu au rezultat victime în urma acestui incendiu. Din câte știu nu există vreun risc pentru cei care locuiesc în apropiere. Nu sunt nici școli și nici alte instituții în apropiere“, a declarat prefectul de Ilfov, Simona Neculae.

Blocuri cuprinse de flăcări

Un alt incendiu puternic a avut loc tot în Voluntari în luna septembrie. Mansarda unui bloc de locuințe a fost atunci cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale și au reușit să stingă focul. Incendiul a distrus totul pe o suprafață de 500 de metri pătrași.

De asemenea, un alt bloc, de pe Șoseaua Nordului din Capitală a luat foc acum două zile. Opt apartamente au fost afectate de incendiul care a cuprins o clădire cu cinci etaje. Flăcările au cuprins apartamentele aflate ultimul nivel, de tip duplex, potrivit Biroului de presă al Inspectoratului Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Nu s-au înregistrat victime. Flăcările au cuprins 1000 de metri pătrați din clădire, iar la fața locului au acționat 20 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autoscări, o autospecială pentru descarcerare şi una SMURD. Pompierii au început o anchetă pentru a stabili care a fost cauza incendiului.