Dispare una dintre distracțiile preferate ale românilor. Faliment pe toată linia

Dispare una dintre distracțiile preferate ale românilor. Faliment pe toată linia Sursa: Gerasimovvv | Dreamstime.com

Cineworld Group, operatorul britanic și proprietarul Cinemacity, cel mai mare lanț de cinematografe din România, a depus actele de protecție împotriva falimentului în SUA, unde deține lanțul Regal Cinema.

Operatorul vrea să înceapă un proces de restructurare supravegheat de instanță. Acest lucru va permite companiilor să negocieze cu creditorii în ceea ce privește reducerea datoriilor pentru o perioadă mai lungă de timp.

Pe bursa din Londra, acțiunile Cineworld au scăzut cu 87% de la începătul anului curent. Compania își dorește ca, în primul trimestru al anului 2023, să iasă din procedură. Totuși, i-a avertizat pe acționarii care includ admistratorii de investiții americani, Invesco, Eaton Vance și State Street, că acțiunile lor vor fi probabil diluate considerabil din cauza porcesului.

Lanțul de cinematografe se află pe locul doi ca mărime în întreaga lume. În prezent, are 1,94 miliarde de dolari fianțare de la creditori și un total al datoriilor de aproximativ nouă miliarde de dolari. Conform analiștilor, preluarea Regal de către Cineworld, în 2018, este cea care a adus prea multe datorii. Lanțul nu a putut rezista astfel în timpul pandemiei de coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Succesul răsunător al platformelor de streaming = sfârșitul cinematografelor

AMC Entertainment Holdings este cel mai mare operator de cinematografe din lume. Compania a anunțat în 2020 că vrea să împrumute 500 de milioane de dolari pentru a supraviețui pandemiei de coronavirus. „A călători la un cinema pentru a viziona un film timp de două până la trei oreși a cheltui între 20 și 25 de dolari nu mai este atractiv pentru mulți oameni, în special pentru tineri”, wxplică Eric Snyder, expert în faliment la wilk Auslander.

Lanțul de cinematografe are sediul în Marea Britanie. Cu toate acestea, cele mai multe dintre cinematografe se află în SUA, unde a depus o cerere de protecție în caz de faliment. În total, grupul operează 751 de săli, peste 500 în Statele Unite și aproximativ 100 în Marea Britanie și Irlanda și altele în europa și Israel. Compania are peste 28.000 de angajați.

Cineworld este proprietarul cinema City. Este cel mai mare lanț de cinematografe din România, care în urmă cu câteva luni a ajuns la 28 de multiplex-uri și un total de 255 de săli. În luna august, Cineworld a anunțat că ia în considerare solicitarea intrării în restructurare, în temeiul Capitolului 11 din Codul falimentului SUA care permite continuarea activității, însă, sub supravegherea instanței, informează RomâniaTV.