Prioritatea Rusiei, distrugerea totală a armelor pe care Occidentul le-a livrat Ucrainei. Planul Kremlinului

Prioritatea Rusiei, distrugerea totală a armelor pe care Occidentul le-a livrat Ucrainei. Planul Kremlinului Sursa foto: dreamstime

Rusia a spus să se acorde prioritate distrugerii armelor cu rază lungă de acțiune ale Ucrainei oferite de țările occidentale, a declarat Ministerul Apărării, în cel mai recent semn care arată că Rusia este amenințată de armele Ucrainei.

Ministerul a declarat că ministrul Apărării, Serghei Şoigu, s-a întâlnit cu batalionul Vostock, miliţia pro-rusă, care luptă în Ucraina şi, „a instruit comandantul să acorde prioritate distrugerii rachetelor cu rază lungă de acțiune și a artileriei inamice cu arme de înaltă precizie”, a declarat Interfax.

Declarația ministerului mai spune, fără a oferi nicio dovadă, că Rusia folosea arme cu rază lungă de acțiune pentru a trage în zone rezidențiale și a incendiat „deliberat” câmpurile de grâu și depozitele în care erau ținute cerealele în zonele separatiste pro-Rusia.

Frica Rusiei

De când Rusia a invadat pe 24 februarie, aliații occidentali ai Ucrainei au donat arme. În ultimele săptămâni, acestea au inclus arme cu rază lungă de acțiune pe care Ucraina le-a cerut de mult timp și a spus că vor oferi un avantaj față de Rusia. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat la începutul acestei luni că armele din țările occidentale permit Ucrainei să respingă atacurile rusești.

Ne puteți urmări și pe Google News

Armele date Ucrainei includ rachete cu sistem de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) din SUA, despre care Ucraina a declarat săptămâna trecută că au fost folosite pentru a ucide un general rus. Primul dintre aceste sisteme a ajuns în Ucraina pe 23 iunie. Departamentul american al Apărării a declarat că armamentul HIMARS „a avut un impact” în ajutorul armatei ucrainene.

Nevoile Ucrainei

Igor Girkin, un fost comandant al forțelor separatiste pro-Rusia din estul Ucrainei, a declarat pe 10 iulie că Rusia a suferit pierderi mari în decurs de o săptămână din cauza atacurilor HIMARS și că sistemele de apărare aeriană ale Rusiei „s-au dovedit a fi ineficiente împotriva atacurilor masive ale rachetelor HIMARS”, a informat The Moscow Times.

Dar, în ciuda acestui ajutor occidental, Rusia pare să aibă o aprovizionare mai mare de arme decât Ucraina. Ucraina spune că mai are nevoie de arme cu rază lungă de acțiune mai rapidă pentru a reține Rusia și a recâștiga teritoriul, potrivit Business Insider.