Atac cu rachete asupra unei baze a luptătorilor străini din Ucraina. Moscova anunță 250 de victime. Video

Atac cu rachete asupra unei baze a luptătorilor străini din Ucraina. Moscova anunță 250 de victime. Video Sursa foto. Wikipedia

Oficialii militari ruși susin că au lovit un centru al combatanților străini care luptă de partea Ucrainei făcând 250 de victime. Aceștia spun că în atac, lansat de pe teritoriul așa zisei Republici Populare Donețk, au fost folosite rachete de mare precizie. Rusia ar fi lansat în Ucraina, de la începutul invaziei, din data de 24 februarie, în jur de 3.000 de rachete. Acestea au lovit atât instalații militare, cât mai ales zone rezidențiale, făcând numeroase victime în rândul populației civile.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov, care a declarat că „până la 250 de mercenari” au fost eliminați într-un atac cu rachete asupra unei localități din așa zisa Republică Populară Donețk. Potrivit spuselor acestuia, rachetele de mare precizie ar fi lovit o bază a luptătorilor din legiunea străină a Ucrainei, situată pe teritoriul localității Konașenkov, după cum relatează agenția de presă TASS.

Oficialul Armatei ruse a dat publicității imagini cu o rachetă de tip Iskander-M în atac.

„Rachete de înaltă precizie lansate din aer în satul Konstantinovka din Republica Populară Donețk au lovit un punct de desfășurare temporară a mercenarilor din așa-numita Legiune străină ucraineană. Până la 250 de luptători străini, șapte vehicule blindate și 12 vehicule speciale au fost distruse”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konaşenkov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anterior, Ministerul Apărării din Rusia a afirmat că numărul militarilor străini care luptă de partea Forțelor Armate ale Ucrainei a fost de 7.107 din 65 de țări. Ulterior, din cauza pierderilor și a plecărilor acasă, forțele străine s-au redus la aproximativ 2.741 de oameni.

Noi atacuri cu rachete la Odesa

Armata rusă a lansat luni, 18 iulie, un nou atac cu rachete asupra regiunii Odesa din sudul Ucrainei. Unul dintre proiectile a lovit podul care traversează estuarul Nistrului în regiunea Zatoka, a anunţat primăria oraşului-port Odesa, pe baza informaţiilor de la Comandamentul Operaţional Sud al forţelor de apărare ucrainene, potrivit agenţiilor de presă ucrainene Unian şi Liga.

Astfel, rachetele, în număr de patru, au fost lansate de trei avioane de luptă multirol ruseşti Su-35, asupra regiunii Odesa, din spaţiul aerian al Mării Negre. Conform informațiilor furnizate de Comandamentul Operaţional Sud al forţelor de apărare din Ucraina atacul a avut loc în jurul orei locale 11:00.

Una dintre  rachete a fost doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană deasupra mării, iar alte două au lovit obiective de infrastructură militară, declanşând un incendiu. La stingerea acestuia au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri. O altă rachetă a lovit podul care trece peste estuarul Nistrului în regiunea Zatoka, pe care ruşii îl bombardează încă din aprilie. Tot de atunci acest pod nu mai este funcţional.

Rușii ar fi lansat circa 3.000 de rachete asupra Ucrainei

Potrivit forțelor militare ucrainene, Rusia a lansat aproximativ 3.000 de rachete împotriva unor ținte de pe teritoriul Ucrainei. Este vorba despre toate misilele lansate de la începutul invaziei ruseti, pe 24 februarie 2022.

„Este vorba despre rachete de croazieră, rachete aer-sol, rachete operaționale-tactice (Tochka-U, Iskander), precum și rachete Onyx ale complexului de coastă Bastion”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Forțelor Aeriene din Ucraina.

Conform sursei citate, forțele Moscovei au început să recurgă tot mai mult la proiectile vechi, din epoca sovietică, lipsite de precizie. Astfel au fost lovite numeroase ținte civile de pe teritoriul Ucrainei, făcând numeroase victime în rândul populației necombatante.