Programul Rabla pentru Electrocasnice. Începe prima etapă a înscrierilor. Se pot cumpăra maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere

Programul Rabla pentru Electrocasnice. Începe prima etapă a înscrierilor. Se pot cumpăra maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere Electrocasnice. Sursa foto: Dreamstime.com

Prima etapă a înscrierilor în Programul Rabla pentru Electrocasnice începe astăzi, 24 iunie, de la ora 10.00. Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că bugetul etapei este de 25 de milioane de lei.

Persoanele fizice se pot înscrie începând de vineri, ora 10.00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice, pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi frigiderele/congelatoarele.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că bugetul primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice este de 25 milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00 - 30 iunie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Persoanele fizice se mai pot înscrie în program prin crearea contului de utilizator până joi, 23 iunie, ora 23:59, în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu - www.afm.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Programul Rabla pentru Electrocasnice. Cum se acordă voucherele

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasă energetică C; 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D şi 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

Cum se desfășoară Programul Rabla pentru Electrocasnice

Dacă predai o mașină de spălat rufe veche obții voucher de 400 de lei, cu care cumperi o mașină de spălat rufe cu noua clasă energetică minimum C. Lista completă o puteţi analiza pe site-ul rablaelectrocasnice.ro.

Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii pe site-ul AFM. Valabilitatea voucherului se reduce de la 15 zile la 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalitățile de achiziționare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile.

„Am eliminat televizoarele pentru că riscam să transformăm acest program într-un program doar pentru ele. Cred că anul trecut am asigurat un sprijin suficient de mare pentru televizoare”, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

A doua sesiune se va desfășura în perioada noiembrie – decembrie. Înainte de a participa în program, cei care vor să beneficieze de un voucher cu ajutorul căruia să-și cumpere aparate noi trebuie să-și facă un cont de utilizator.