Încă o navă a Marinei, trimisă în Marea Mediterană pentru a sprijini NATO să facă față provocărilor Rusiei

Încă o navă a Marinei, trimisă în Marea Mediterană pentru a sprijini NATO să facă față provocărilor Rusiei

Un distrugător staționat în SUA al Marinei se îndreaptă spre Marea Mediterană, devenind cea mai recentă navă americană dislocată în teatrul respectiv, în ultimele câteva luni, în timp ce NATO își accelerează eforturile pentru a descuraja agresiunea Rusiei.

Nava USS Forrest Sherman a părăsit portul de origine din Norfolk, Virginia, sâmbătă, pentru a servi ca navă amiral a Grupului Maritim 2 al NATO, a anunțat sâmbătă Marina, într-un comunicat de presă. Desfășurarea include operațiuni de prezență și participare la exerciții, potrivit comunicatului, scrie Alison Bath în Stars and Stripes.

Forțele navale permanente formează componenta maritimă a Forței de reacție ultra rapidă a NATO, Very High Readiness Joint Task Force, parte a Forței de răspuns a NATO. Aceasta este a doua desfășurare pentru Forrest Sherman, din februarie. În luna aprilie, nava de război s-a întors în Norfolk, după o desfășurare de trei luni în estul Oceanului Atlantic, Marea Nordului și Marea Baltică, sub comanda Flotei a 2-a SUA, potrivit declarației.

Operațiuni alături de marinele aliate

Ca parte a Grupului Maritim Permanent al NATO 2, nava Forrest Sherman va opera alături de Marinele aliate, inclusiv cele din Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, România, Spania și Regatul Unit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mediterana se află în zona de operațiuni a Flotei a 6-a SUA. Grupul de atac al portavionului USS Harry S. Truman, care include Escadrila 28 de distrugătoare, operează în Marea Mediterană din luna decembrie a anului trecut.

Inițial, era programat să se desfășoare în Orientul Mijlociu, dar pe fondul acumulării militare ruse și al războiului ulterior din Ucraina, început de Kremlin pe 24 februarie, vasul a primit ordin să rămână în Mediterana.

Ce nave mai au Statele Unite în Marea Mediterană

În ianuarie, Marina a desfășurat patru distrugătoare — USS Mitscher, USS The Sullivans, USS Donald Cook și USS Gonzalez — la Flota a 6-a a SUA. La acea vreme, analiștii spuneau că acțiunea a fost neobișnuită în ultimii 30 de ani.

De atunci, Mitscher, The Sullivans și Donald Cook s-au întors în porturile lor de origine, dar Gonzalez rămâne parte din grupul de atac al portavionului Truman. (Traducerea: Cristina Zaharia, RADOR)