Vin căldurile în toată țara. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni

Vin căldurile în toată țara. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni Sursa foto: Detry26 | Dreamstime.com

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni indică o încălzire la nivelul tuturor județelor țării. Temperaturile vor crește până la peste 30 de grade, în toată țara, mai puțin în Dobrogea. Aici, meteorologii estimează că temperaturile vor ajunge la 29 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Se anunță o perioadă cu temperaturi ridicate care vor depăși 30 de grade Celsius.

În cele ce urmează vă prezentăm estimările meteorologilor pentru fiecare dintre principalele regiuni ale țării. Veți vedea cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în toată țara, până spre finalul acestei luni.

Vremea în Banat pentru următoarele două săptămâni

În prima săptămână din intervalul analizat de ANM, temperatura aerului va avea o tendință de creștere. Aceasta se va înregistra începând din data de 15 iunie. Conform prognozei, media regională a maximelor va urca de la 25 de grade, spre 32 de grade. Pe de altă parte, cea a minimelor se va situa între 11, până la 17 grade.

Ne puteți urmări și pe Google News

În a doua jumătatea a intervalului, variațiile termice vor fi nesemnificative, cu medii ale valorilor diurne de 32 și 33 de grade, iar ale celor nocturne între 16 și 17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, pe 13 iunie și după data de 17 iunie.

Avem parte de un weekend fierbinte. Cresc temperaturile până la 30 de grade. ANM, 11 septembrie 2021

Sursa: EVZ

Cum va fi vremea în Crișana, în următoarele două săptămâni

Până în jurul datei de 19 iunie, conform prognozei meteo, valorile termice vor avea o tendință de creștere, cu unele variații. Astfel, media regională a maximelor va urca de la 24 - 25 de grade, spre 32 de grade, iar cea a minimelor de la 10 la 16 grade.

În restul intervalului, variațiile de temperatură vor fi nesemnificative. Mediile valorilor diurne se vor menține la 31 - 32 de grade, iar ale celor nocturne în jurul a 16 grade.

Probabilitatea pentru producerea de averse va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, dar și în jurul datei de 17 iunie și după 20 iunie.

Vremea în Transilvania pentru viitoarele săptămâni

Până în data de 20 iunie, valorile termice vor avea o tendință de creștere, cu ușoare variații. Media regională a maximelor va urca de la 23 - 24 de grade, spre 31 de grade. Pe de altă parte, valorime minime vor urca de la 9 la 13 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de anticipație, variațiile de temperatură vor fi nesemnificative.

Mediile valorilor diurne se vor menține în jurul a 30 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 13 - 14 grade.

Probabilitatea de producere a averselor se va menține pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în jurul datei de 17 iunie și după 20 iunie.

Vremea în Maramureș

Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor avea o tendință de creștere în Maramureș. Astfel, media regională a maximelor va urca de la 23 - 24 de grade, spre 30 - 31 de grade. Iar cea a minimelor va crește de la 9 la 15 grade.

În restul intervalului, variațiile de temperatură vor fi nesemnificative, iar mediile valorilor diurne se vor menține în jurul a 31 de grade. Aceasta în vreme ce media temperaturilor nocturne vor fi de 14 - 15 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în jurul datei de 17 iunie și după 20 iunie.

Vremea în Moldova pentru următoarele două săptămâni

Până în jurul datei de 20 iunie, conform prognozei ANM, valorile termice vor avea o tendință de creștere. Media regională a maximelor va urca de la 24 de grade, spre 32 - 33 de grade, iar cea a minimelor de la 12 la 17 grade.

Ulterior, variațiile de temperatură vor fi nesemnificative. Mediile valorilor diurne se vor menține în jurul a 32 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 16 - 17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în prima zi a intervalului, în jurul datei de 17 iunie și după 21 iunie.

Cum va fi pronoza meteo pentru Dobrogea

În prima săptămână din interval valorile termice vor avea o tendință de creștere. Media regională a maximelor va urca de la 25 de grade, spre 28 - 29 de grade și se va menține la aceste valori până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Media minimelor va crește de la 15 - 16 grade, până la 19 - 20 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în data de 14 iunie, în jurul datei de 17 iunie și după 21 iunie.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Muntenia

Temperatura aerului va avea o tendință de creștere după data de 15 iunie. Media regională a maximelor va crește treptat de la valori de 25 - 26 de grade, spre valori de 32 - 33 de grade.

Minimele termice vor avea o evoluție similară. Creșterea se va realiza de la medii de 13 - 14 grade, spre medii în jurul a 17 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor se va menține pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai accentuată în jurul datei de 17 iunie și după 21 iunie.

Vremea în Oltenia pentru următoarele două săptămâni

ANM transmite că în prima săptămână a intervalului, valorile termice vor avea o tendință de creștere. Media regională a maximelor va urca de la 25 - 26 de grade, spre 32 - 33 de grade și se va menține la aceste valori, precizează meteorologii.

Nu se vor înregistra schimbări până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Media minimelor va urca de la 13 grade, până la 16 - 17 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor se va menține pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare în primele zile, în jurul datei de 17 iunie și după 22 iunie.

Sursa: Arhiva EVZ

Vremea la munte în următoarele două săptămâni

Până la mijlocul intervalului, valorile termice vor avea o tendință de ușoară creștere. Astfel, media regională a maximelor va urca de la 14 de grade, spre 22 de grade. Iar pe de altă parte, cea a minimelor va crește de la 5 la 12 grade, după cum anunță prognoza meteo.

În restul intervalului, vor fi doar variații termice ușoare. Mediile valorilor diurne se vor menține în jurul a 21 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 11 - 12 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor se va menține pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare în jurul datei de 17 iunie și după 20 iunie.