Noi detalii ies la iveală în dublul asasinat de la Onești. Ce i-a spus soția criminalului polițistului care încerca să negocieze pentru salvarea vieții celor doi muncitori

Noi detalii ies la iveală în dublul asasinat de la Onești. Ce i-a spus soția criminalului polițistului care încerca să negocieze pentru salvarea vieții celor doi muncitori Sursa foto: Arhiva EVZ

Au trecut mai bine de doi ani de la dubla crimă de la Onești, însă ancheta continuă. Doi muncitori care veniseră să renoveze un apartament au fost ținuți ostatici și apoi uciși de fostul proprietar. Polițistul care a încercat să negocieze pentru viața celor doi bărbați a făcut declarații, povestind modul în care a decurs discuția cu soția criminalului.

Ancheta în cazul dublei crime de la Onești continuă. Criminalul, Gheorge Moroșan, se află în închisoare de mai bine de doi ani, însă noi detalii continuă să iasă la iveală. Joi, 19 mai, a avut loc un nou termen de judecată în cazul crimelor comise în martie 2020. Unul dintre polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale de la IPJ Bacău ce au încercat să negocieze cu soția lui Gheorghe Moroșan a povestit magistraților cum a decurs dialogul dintre el și Aurelia Moroșan.

Potrivit declarațiilor polițistului, se pare că soția criminalului a susținut actele de violență, precizând că și ei au suferit la rândul lor. Reacția femeii a venit după ce polițistul o implorase să își liniștească soțul și să îl oprească din acțiunile criminale.

”Declarații năucitoare astăzi la termenul de judecată în cazul crimelor de la Onești. Unul dintre martorii din dosar (polițist judiciar aflat la fata locului) a declarat în fața judecătorului că Aurelia Moroșan îi spunea acestuia că este perfect de acord ca Moroșan să îi omoare pe toți fiindcă și ei au suferit la rândul lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asta după ce polițistul o implorase pe Aurelia, în repetate rânduri, să-și oprească soțul din acțiunile criminale. Atitudinea lui Morosanu în continiare extrem de sfidătoare și aroganța pe timpul declarațiilor, fară urmă de regret. Estimăm o soluție în proces în cel mult două termene”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Cel care a încercat să negocieze pentru viața celor doi muncitori este Răzvan Ghiula, polițist la Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Bacău. Acesta, împreună cu polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale Adrian losub, Florin Gurămultă și Silviu Roșca au urcat între etajele 2 și 3, în așteptarea ordinului de intervenție tactică în apartament.

Poliția, vinovată pentru dubla crimă de la Onești

Potrivit informațiilor din anchetă, Aurelia Moroșan, soția criminalului, a monitorizat în permanență acțiunea poliției și îi transmitea soțului fiecare mișcare făcută de aceștia. Tergiversarea acțiunii poliției a dus la uciderea, în cele din urmă, a celor doi bărbați ținuți ostatici.

Șeful sindicatului polițiștilor Europol a susținut în cadrul unui interviu faptul că ceea ce s-a întâmplat la Bacău a fost din vina autorităților.

”Și situația de la Bacău, din punctul meu de vedere pentru că acolo a fost un eșec al poliției și încă nu avem o răspundere în sarcina cuiva pentru faptul că două persoane au murit. Putem vorbi despre un caz rezolvat în sensul că am prins autorul și este în închisoare, însă cei din vina cărora s-a produs acest lucru nu știm ce s-a întâmplat cu ei sau în ce stadiu sunt cercetările.

Este unul dintre cazurile care nu au fost clarificate. Au trecut totuși doi ani. Iar din perspectiva cetățeanului este totuși de speriat știind că serviciul public de care ar trebui să beneficiezi atunci când te afli într-o situație de genul acesta este profund afectat de cei care trebuie să ia o decizie, să își sume responsabilitatea și să încerce să te scape cu viață dintr-un astfel de incident”, a comentat Cosmin Andreica.