Anunțul zilei despre pensii! Toți românii vor avea de suferit. Se urmărește „distrugerea sistemului de pensii publice”

Anunțul zilei despre pensii! Toți românii vor avea de suferit. Se urmărește „distrugerea sistemului de pensii publice” Sursa: Arhiva EVZ

Micșorarea contribuției pentru CAS de la 25% la 20% a stârnit furie în rândul liderilor de sindicat. Aceștia avertizează că această nouă propunere a PNL-ului nu face altceva decât să distrugă sistemul de pensii publice din România şi totodată distrugerea liniștii cetățenilor care şi așa duc o viață grea din cauza guvernărilor proaste din toţi acești ani.

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a explicat la un post de televiziune de ce nu este bună propunerea PNL de micșorare a contribuției pentru CAS de la 25% la 20%, şi la ce riscuri sunt expuși românii. În opinia sa, o astfel de măsură ar putea „distrugere sistemul de pensii publice” din România.

Iar în legătură cu majorarea pensiilor, liderul Cartel Alfa, este convins că pensionarii români nu vor avea parte de o nouă mărire chiar dacă prețurile au explodat şi majoritatea nu pot face faţă vieții de zi cu zi.

Toată politica făcută până la ora actuală este pur și simplu de distrugere a cetățenilor din România

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, trage un semnal de alarmă şi spune că efectul asupra românilor este că Florin Cîtu mai mult reflectă interesul multinaționalelor și mai puțin o bună funcționare a unui stat social.

La ora actuală asemenea măsură înseamnă distrugerea sistemului de pensii și practic omorârea sistemului de pensii publice din România. Deci măsura respectivă spre deosebire de domnul președinte Cîtu, nu există o singură măsură, aceeași măsură se poate lua prin faptul că se mută 5% din contribuția de asigurări sociale de la salariat la angajator, adică la capital. Astăzi România funcționează cu o politică fiscală inversă față de media europeană, la care contribuim și noi.

Media europeană spune că din creșterea economică, din PIB se duce 50-51% către cetățean, adică către salariat și 40% către capital, la noi este taman invers. Toată politica făcută până la ora actuală este pur și simplu de distrugere a cetățenilor din România, și avantajarea celor care într-o formă sau alta reprezintă capitalul. Deci efectul este că domnul Cîtu mai mult reflectă interesul multinaționalelor din structura respectivă, deci majorarea profiturilor respective și mai puțin o bună funcționare a unui stat social.

Când am aderat la UE, am aderat la politica unui stat social cu economie socială de piață. Se pare că domnia să nu are cunoștințele necesare, grăită și aberațiile care se fac legat de acest lucru. Cumulat acest transfer de 5 puncte, cu faptul că se mai transferă 5 puncte procentuale la pilonul II de pensii, deci la pilonul I, a declarat Bogdan Hossu.

Bogdan Hossu a fost întrebat dacă se vor găsi bani pentru majorarea pensiilor

Liderul Cartel Alfa este de părere că nu se vor găsi bani pentru majorarea pensiilor spunând că dacă nu au găsit soluţii pentru criza energetică şi au băgat bani doar în buzunarele speculatorilor, nu vor face nimic pentru pensionari.

Nu. Deci în momentul în care se face compensare cu plafonare la criza energetică şi nu au găsit altă soluție, decât să bage banii în buzunarul speculatorilor, se duc 15 miliarde.

Cu cele doua propuneri care sunt se mai pierde încă de la pensii aproximativ 15 miliarde de lei. Deci va fi o gaură în buget de 30 de miliarde. De unde credeți că vor găsi bani? Nu se duc banii în buzunarele angajatorilor ci în buzunarele salariaților, a mai spus liderul Cartel Alfa.

Ce spune Marius Budăi cu privire la această propunere a PNL

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că nu susține amendamentul parlamentarilor PNL cu privire la reducerea contribuțiilor la asigurările sociale cu 5%.

Nu cred că este momentul acum să vitregim suplimentar Pilonul I de pensie. Am discutat în guvern despre amendamentul susținut de Partidul Național Liberal cu privire la reducerea contribuțiilor la asigurările sociale cu cinci procente. În prima ședință de coaliție se va lua această decizie, pentru că până acum în coaliție nu s-a discutat. N-am depus eu acel amendament. În guvern nu s-a discutat decât astăzi la nivel de informație, că am primit informația, iar decizia va fi transferată către coaliție.

Nu susțin, că acel transfer către Pilonul II va vitregi de o sumă de bani Pilonul I și nu cred că este momentul acum să vitregim suplimentar Pilonul I de pensie cu o altă reducere. Dar repet, este o decizie politică, eu am spus, părerea mea personal, a concluzionat ministrul Muncii.

Ne puteți urmări și pe Google News