Informații de ultimă oră! Marea Neagră e blocată militar: Ucraina ar putea folosi doar Portul Constanța

Informații de ultimă oră! Marea Neagră e blocată militar: Ucraina ar putea folosi doar Portul Constanța Sursă: Chernetskaya | Dreamstime.com

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, președinte al formațiunii politice PMP, a comentat situația vulnerabilă în care se află Ucraina, amenințată de o invazie militară. Statul ucrainean este înconjurat, în prezent, pe trei părți de către forțele Federației Ruse. Marea Neagră este blocată militar atât la nord, cât și la sud, a atras atenția Cristian Diaconescu.

Ultimele detalii privind situația Ucrainei, amenințată de o invazie militară din partea Rusiei. Statul ucrainean se află într-o postură cu cântec. Marea Neagră este blocată atât în partea nordică, cât și în partea sudică, a anunțat fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, comentând poziția de dezinteres a lui Vladimir Putin față de îngrijorările europenilor.

„Marea Neagră este blocată militar și la nord, și la sud”

Marea Neagră este blocată militar și la nord, și la sud. De exemplu, Ucraina dacă în acest moment ar dori să exporte cereale, să spunem, n-ar putea folosi decât Portul Constanța. Marea Azov, strâmtoarea Kerci sunt în acest moment practic sub control militar al Federației Ruse.

Din partea de nord, Belarus, exerciții militare care sunt clar și ostentativ orientate spre Kiev, iar în partea de vest trupele masate de Federația Rusă arată cât se poate de clar prin toate elementele de dispozitiv militar… aici militarii știu mai bine cum stau lucrurile, dar din câte am înțeles inclusiv rezerve de sânge și spitalele sunt amplasate în zonă, îndeobște astfel de elemente logistice nu fac parte dintr-un exercițiu militar”, a declarat președintele PMP, Cristian Diaconescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristian Diaconescu, despre comportamentul lui Vladimir Putin

Fostul ministru de Externe a afirmat că atitudinea de dezinteres pe care a manifestat-o Vladimir Putin la discuția cu omologul francez, Emmanuel Macron, este una „preocupantă”.

„Acea gestică era adresată nu numai președintelui Franței, cât și întregii Europe. E președintele Uniunii Europene, ca să spun așa, Franța a intrat la rotație. În egală măsură, era un președinte în fața lui Vladimir Putin interesat să proiecteze în Europa o imagine de pacificator, de stabilizator al situației.

Ucraina este înconjurată de Rusia

În al treilea rând, Franța este parte a grupului Normandia și a puterilor europene care, alături de Germania și Federația Rusă, încearcă să stabilizeze situația din Ucraina după ce s-a întâmplat în 2014. Din această perspectivă, semnalele de dezinteres, de neglijare a ceea ce transmitea președintele Macron sunt preocupante.

Într-adevăr, sunt pentru opinia publică, prea mult vizual din această perspectivă, nu putem crede că discuția confidențială a fost la fel de distantă, dar situația pe teren este cât se poate de gravă”, a spus fostul șef al diplomației române Cristian Diaconescu, într-o intervenție televizată la B1TV, precizând că, practic, în prezent, Ucraina este înconjurată de dușmani.