Gerul cumplit lovește România! Iarna pune stăpânire pe toată țara. Se strică vremea

Gerul cumplit lovește România! Iarna pune stăpânire pe toată țara. Se strică vremea Zăpada de bere a pus stăpânire pe Europa. Țările afectate. Sursă: Arhivă EVZ

Potrivit ANM, vremea va continua să se răcească devenind geroasă noaptea, local în vest, nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime, în general între -13 și -3 grade. 

Prognoza pentru astăzi, 11 ianuarie, nu aduce veşti bune. Vremea se va strica în întreaga țară. Totodată ANM a emis o informare meteo de vreme severă și un cod galben de vânt puternic în mai multe zone ale ţării.

Meteorologii anunță că vremea va intra începând din această dimineaţă într-un proces de răcire. Temporar se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare local în Moldova şi în zonele de munte şi mixte în sud-vest şi sud şi izolat în rest. În extremitatea de sud-vest a teritoriului cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 10…15 l/mp. Izolat vor fi depuneri de polei.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile extracarpatice şi pe arii mai restrânse la munte, cu viteze mai mari, de 55…60 km/h în sudul şi estul Munteniei, în Dobrogea şi sudul Moldovei, iar în zona Carpaţilor de Curbură şi pe litoral, rafalele vor depăși 60…70 km/h amplificând senzaţia de frig. Temperaturile minime se vor situa între -8 şi 1 grad. Izolat vor mai fi condiţii de ceaţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoza meteo - 11 ianuarie 2022 - în toată ţara

În ţară, vremea va continua să se răcească devenind geroasă noaptea, local în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 4 grade, iar cele minime, în general, între -13 şi -4 grade. În vest, sud-vest, nord-est şi la munte vor fi înnorări şi pe arii relativ restrânse se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat vor mai fi posibile precipitaţii.

Vântul va continua să prezinte intensificări în est şi în sud-est şi pe arii mai restrânse în zona montană şi în extremitatea de vest, cu viteze mai mari pe parcursul zilei în jumătatea de sud a Moldovei, în estul Munteniei şi în Dobrogea, unde rafalele vor depăși 55…65 km/h, iar în zona Carpaţilor de Curbură şi pe litoral, 65…75 km/h. Izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

Cum va fi vremea astăzi în Bucureşti

În Bucureşti, vremea se va răci faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului când vor fi condiţii de ninsoare slabă. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, cu rafale de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig, apoi va slabi treptat în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească, potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie.