„Diversitate” și în benzile desenate. Superman, într-o relație cu un reporter cu ochelari și cu părul roz

„Diversitate” și în benzile desenate. Superman, într-o relație cu un reporter cu ochelari și cu părul roz

Schimbare de macaz. Cel mai recent Superman, Jon Kent, va fi bisexual. În următorul număr al revistei de benzi desenate DC Comics, care va fi lansat în noiembrie, Jon va fi prezentat într-o relație cu prietenul său, Jay Nakamura.

Povestea face parte din seria „Superman: Fiul lui Kal-El”, care îl urmărește pe Jon după ce preia mantia lui Superman de la tatăl său, Clark Kent. De când seria a fost lansată în iulie, Jon a luptat deja împotriva incendiilor provocate de schimbările climatice și a protestat împotriva deportării refugiaților.

„Acum zece ani, acum cinci ani, acest lucru ar fi fost mai dificil”

Într-un număr anterior, Jon a început o prietenie cu Jay – un reporter cu ochelari și cu părul roz.

DC Comics a declarat că perechea se va implica romantic în viitoarea ediție, a cincea, după ce Jon „arde mental și fizic în încercarea de a salva pe toată lumea”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Creatorul seriei, Tom Taylor a declarat pentru BBC că atunci când i s-a oferit pentru prima oară postul a meditat la „ce ar trebui să fie Superman astăzi”. „M-a frapat faptul că ar fi o adevărată ocazie ratată dacă l-am înlocui pe Clark Kent cu un alt salvator <straight>, a spus Taylor, potrivit g4media.ro.

Spre surprinderea sa, înainte de a putea lansa ideea că Jon ar fi bisexual, i s-a spus că DC Comics deja medita la această idee.

„A avut loc o schimbare reală în ultimii ani. Acum zece ani, acum cinci ani, acest lucru ar fi fost mai dificil, dar cred că lucrurile s-au schimbat într-un mod foarte binevenit”, a spus Taylor.

El a spus că, în ciuda reacției adverse din partea „trolilor” de pe rețelele de socializare, reacția la poveste a fost copleșitor de pozitivă.

„Jon Kent îşi găseşte identitatea"

Firul narativ va apărea în „Fiul lui Kal-El” numărul cinci, urmând să apară pe rafturi pe 9 noiembrie. DC Comics a descris noul Superman ca fiind "bisexual" în comunicatul său de presă, care este intitulat „Jon Kent îşi găseşte identitatea".  „Astăzi, mai mulţi oameni se pot regăsi în cel mai puternic supererou din benzi desenate”, a spus Tom Taylor, care scrie seria de benzi desenate.

În seria „Fiul lui Kal-El”, Jon Kent s-a luptat cu o serie de probleme de justiţie socială, inclusiv combaterea focurilor sălbatice şi protestarea împotriva deportării refugiaţilor.   Anunţul legat de cel mai faimos supererou din America vine pe măsură ce mai multe cărţi de benzi desenate îmbrăţişează diversitatea.

„Aquaman” a introdus un super-erou negru, gay la începutul acestei veri, iar Robin, în cel mai recent număr al benzilor desenate Batman, este bisexual.