Alertă majoră. Focul se apropie periculos de St Tropez. Vilele de lux ale bogaților lumii sunt în pericol, oamenii sunt evacuați prin nori de fum

Alertă majoră. Focul se apropie periculos de St Tropez. Vilele de lux ale bogaților lumii sunt în pericol, oamenii sunt evacuați prin nori de fum

Mii de turiști și localnici au fost evacuați din cauza unor incendii uriașe în jurul orașului St Tropez. Bijuteria de pe Coasta de Azur a Franței e în pericol

Incendiul s-a răspândit pe 12.000 de acri de pădure, distrugând podgoriile de pe coasta pitorească franceză.

Mii de persoane au fost evacuate din ilele lor de pe Riviera Franceză după ce incendii uriașe au izbucnit și au înconjurat orașul Saint Tropez. De ore întregi pompierii se luptă pentru a controla focul. Prezentatoarea știrilor BBC Geeta Guru-Murthy și soțul ei Philip Collins sunt printre cei care au fost nevoiți să abandoneze vila și mașina lor în flăcări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aproximativ 6.000 de persoane au fost evacuate din casele și locurile de vacanță, în timp ce altele au fost închise într-un centru de vacanță pentru angajații Air France.

Incendiul din sudul Franței este cel mai recent dintr-o vară cruntă, în care focul a făcut ravagii în regiunea mediteraneană, lăsând zone din Grecia, Turcia, Italia, Algeria și Spania în ruine mocnite.

Cel mai grav focat a fost în satul Gonfaron, la aproximativ 30 de mile vest de Saint-Tropez,  în timp ce stațiunile din La Môle și Grimaud au fost, de asemenea, „grav amenințate de incendiu”. Locuitorilor și turiștilor li se oferă cazare temporară în școli și clădiri ale consiliilor din zonă. Un evacuat a povestit cum fumul i-a învăluit mașina în timp ce se întorcea la campingul său și a avut timp doar pentru a lua laptele fiicei sale și bunurile de bază înainte de a fugi. Un altul a povestit televiziunii BFM despre evadare în timp ce hotelul său a luat foc.

Susținuți de avioane și elicoptere, peste 900 de pompieri au lucrat marți pentru a contracara incendiul, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului securității civile, Alexandre Jouassard. Președintele Emmanuel Macron, care este și el în vacanță în zonă, s-a numărat printre cei care au vizitat lucrătorii de urgență.