Decesul lui Conings alimentează teoriile conspiraționiste. Cadavrul său a fost găsit de un primar

Decesul lui Conings alimentează teoriile conspiraționiste. Cadavrul său a fost găsit de un primar

Ministrul justiție din Belgia a cerut publicului să ignore teoriile conspiraționiste privind moartea lui Jürgen Conings, soldatul al cărui corp a fost descoperit duminică, la o lună de la dispariția sa.

Cazul Conings a devenit cunoscut în întreaga lume. Acesta amenințase că va ucide un virolog foarte cunoscut.

Conings îi promisese moartea celui mai cunoscut virolog

Corpul bărbatului, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit în pădurea Dilserbos, din Dilsen-Stokkem, oraș situat la granița cu Olanda. Conings a fost găsit de primarul orașului Maaseik, Johan Tollenaere, la câteva sute de metri de o zonă în care soldații căutaseră în ultimele zile. În timpul unei plimbări cu bicicleta, acesta a dat peste corpul soldatului.

Mătușa lui Conings a declarat presei locale că forțele de securitate l-ar fi ucis pe nepotul ei.  „Nu s-ar sinucide”, a spus ea. "A fost ucis." Ministrul Van Quickenborne a declarat că va exista o investigație cu privire la eșecul dovedit de forțele de ordine. A adăugat: „De asemenea, observ că există teorii ale conspirației. Faptul că a fost găsit la câteva sute de metri distanță, arată că trupele se aflau în locul potrivit. Nu uitați că pădurea este foarte densă. Căutarea trebuia făcută cu multă precauție. Ipoteza unei sinucideri a fost luată în calcul, având în vedere că a dispărut în urmă cu o lună de zile.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Conings nu a mai fost văzut de pe data de 17 mai, când a plecat din cazarmă cu patru lansatoare de rachete antitanc, o mitralieră și o vestă antiglonț. Înainte să dispară, Conings a lăsat scrisori soției sale și poliției, în care a amenințat că îl va ucide pe Marc Van Ranst, unul dintre cei mai cunoscuți virologi din Belgia, consilier al guvernului privind restricțiile din timpul pandemiei Covid. Conings, care avea legături strânse cu extrema dreaptă în Flandra, fusese semnalat ca o amenințare gravă pentru stat, în urmă cu trei luni de zile. Serviciile secrete militare nu au oferit vreun răspuns.

Susținerea oamenilor

Obiectivul său de a se alătura rezistenței împotriva reglementărilor Covid a determinat unii oameni să-și exprime sprijinul prin proteste lângă pădurile unde se credea că acesta se ascunde. Van Ranst fusese mutat împreună cu familia sa într-o casă unde i se oferea mai multă siguranță. La aflarea veștii, Van Ranst a declarat că se simte ușurat, însă gândurile sale se îndreaptă spre copiii decedatului.

„Pentru ei, acest lucru este dezastruos”, a spus el. „Faptul că au existat mii de oameni în spatele cuiva care intenționa să mă omoare, continuă să reverbereze. Îmi voi aminti întotdeauna de dorința lui Jürgen Conings. ”

Conings a fost găsit purtând o vestă antiglonț și cu un pistol FN 5.7. De asemenea, în apropierea cadavrului a fost găsit un cuțit și un topor. Mitraliera a fost recuperată dintr-o zonă din apropiere, iar lansatoarele de rachete antitanc au fost găsite în mașina abandonată de acesta, la scurt timp după dispariția sa.