Evz Play. Cîțu are o susținere nebănuită la șefia PNL. Cine ar putea înclina balanța în favoarea lui. Nu este Iohannis

Evz Play. Cîțu are o susținere nebănuită la șefia PNL. Cine ar putea înclina balanța în favoarea lui. Nu este Iohannis

Șansele premierului de a deveni noul președinte al PNL merg mai departe de atât. Liberalul Florin Cîțu ar putea emite pretenții chiar la funcția supremă în stat. Află de ce, alături de jurnalistul Robert Turcescu și invitații săi.

Poza din weekend a lui Florin Cîțu, flancat de 40 de liberali din prima linie, a făcut o vie impresie. Însă este "doar o poză frumoasă. Un congres nu se câștigă la televizor", a punctat Dan Andronic, care îl creditează pe Orban cu prima șansă. Analistul politic consideră că suportul lui Iohannis pentru Cîțu e subtil deocamdată.

În opinia lui Mirel Curea, susținerea lui Iohannis va fi decisivă, dar a nuanțat tabloul general: "Orban ține foarte aproape de oamenii din teritoriu și se preocupă să le rezolve niște probleme". Referitor la premier, jurnalistul a punctat: "E foarte posibil ca Florin Cîțu să aibă un viitor pe măsura miliardelor pe care le-a băgat în buzunarele unora. Nu m-aș mira să devină președintele PNL și chiar al României. Dobânzile cu care s-a împrumutat România sunt mai mari decât dobânzile totale din 22 de țări din UE".

Turcescu: Cîțu e mai bine susținut de partenerul nostru american

Moderatorul Robert Turcescu a atras atenția că susținerea de care beneficiază premierul are și o dimensiune financiară, iar în ecuație trebuie incluși și americanii. "Cîțu e mai bine susținut de partenerul nostru american. De urmărit și mutările făcute de Fondul Proprietatea. Au devenit extrem de vocali în dorința de a privatiza ultimele active ale statului".

Ne puteți urmări și pe Google News