Diana Șoșoacă nu mai poate reprezenta Senatul. Avertismentul primit rămâne valabil

Diana Șoșoacă nu mai poate reprezenta Senatul. Avertismentul primit rămâne valabil

Senatul a respins, astăzi, contestația înaintată de către Diana Șoșoacă în legătură cu avertismentul scris pe care l-a primit luna trecută. Ea nu va mai putea reprezenta Camera în relații interne și externe pentru o perioadă de trei luni de zile.

Sancțiunea scrisă pe care Diana Șoșoacă a primit-o în luna aprilie rămâne valabilă, după ce Senatul a respins, astăzi, contestația înaintată de către aceasta. Prin urmare, senatoarea Diana Șoșoacă nu va mai putea reprezenta Camera Superioară a Parlamentului în relații interne și externe pentru o perioadă de trei luni de zile.

Biroul permanent al Senatului a respins astăzi, în cadrul unei ședințe secrete a plenului, contestația înaintată de Diana Șoșoacă împotriva avertismentului primit la data de 26 aprilie. Majoritatea senatorilor au votat pentru menținerea avertismentului scris.

Șoșoacă susține că sancțiunea care i-a fost aplicată deschide calea către dictatură

La două zile după ce i-a fost aplicată sancțiunea, Diana Șoșoacă a transmis public că va contesta decizia Biroului permanent al Senatului. De asemenea, ea a mai subliniat că sancţiunea primită creează „un precedent periculos” care deschide calea unei dictaturi.

Ne puteți urmări și pe Google News
„Este pentru prima oară când unui senator în istoria postdecembristă i se atrage atenţia cu privire la declaraţii şi opinii politice. Această solicitare a grupului PNL a fost adresată grupurilor politice şi nu Biroului permanent, deci s-a încălcat procedura. Acum se începe sancţionarea parlamentarilor care critică partidele de guvernare. Ceea ce s-a întâmplat în cazul meu este un precedent periculos. Această sancţiune, raportată la declaraţii şi opinii politice, încalcă dispoziţiile constituţionale şi ale Statutului parlamentarilor şi deschide calea unei dictaturi. O s-o contest. Am 15 zile la dispoziţie. Numai o dictatură este deranjată de persoanele care o critică”, a afirmat Diana Şoşoacă atunci la Parlament.

În urma deciziei de astăzi, după ședința secretă de la ora 17.30, senatoarea Diana Șoșoacă nu va mai reprezenta, pentru o perioadă de trei luni de zile, Camera superioară a Parlamentului în relații interne şi externe.

Ce acuzații i se aduc Dianei Șoșoacă

Iulia Scântei, președintele Comisiei juridice din Senat, a spus că Diana Șoșoacă nu a respectat prevederile legale în vigoare, precum și cele ale Regulamentului.

Senatoarea a fost, de asemenea, acuzată de atitudine abuzive pe perioada mandatului său, precum și de utilizarea injuriilor.

Conform poziției publice a președintelui Comisiei juridice, fosta senatoare AUR se face vinovată de "nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor Regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt", potrivit agerpres.