Mobile World Conference se va organiza, fizic, la Barcelona. Peste 50.000 de oameni vor fi prezenți

Mobile World Conference se va organiza, fizic, la Barcelona. Peste 50.000 de oameni vor fi prezenți Sursa foto. EVZ

În luna iunie va avea loc cea mai mare reuniune anuală a industriei telecomunicațiilor. Anunțul a fost făcut de GSMA, miercuri și s-a hotărât că evenimentul va avea loc la finalul lunii iunie.

În luna iunie va avea loc cea mai mare reuniune anuală a industriei telecomunicațiilor. Anunțul a fost făcut de GSMA, organizatorul conferinței, și s-a hotărât că evenimentul va avea loc la finalul lunii iunie.

Ediția de anul trecut, anulată în ultimul moment

Ediţia din  2020 MWC, care urma să aducă peste 100.000 de vizitatori la Barcelona, la finele lunii februarie, a fost anulată în ultimul moment în contextul răspândirii coronavirusului.

Asociaţia Mondială a Operatorilor (GSMA), organizatorul congresului de la Barcelona, a precizat că ediţia din 2021 a MWC, care iniţial era programată să aibă loc la începutul lunii martie, va avea loc la Barcelona, Spania, în perioada 28 iunie - 1 iulie.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Va fi un eveniment cu participare fizică. Dar va avea o componentă virtuală mai mare", a subliniat directorul general al GSMA, Mats Granryd. "Să ai un eveniment cu peste 110.000 de participanţi este mai puţin interesant, să ai oamenii care trebuie este mult mai interesant", a adăugat Granryd.

MWC se va organiza în iunie pentru a stabili măsurile sanitare

Amânarea este destinată să confere organizatorilor un timp suplimentar pentru a înăspri măsurile de igienă. Granryd şi-a exprimat speranţa că până în vara lui 2021 va fi posibil să fie efectuate teste rapide pentru COVID-19 şi de asemenea că vor fi disponibile vaccinurile la care se lucrează în prezent.

Asociaţia Mondială a Operatorilor (GSMA), organizaţie care reprezintă 750 de operatori de telefonie şi alte 350 de firme din industrie, precum Deutsche Telekom sau Huawei, este responsabilă de organizarea congresului MWC de la Barcelona. Boardul GSMA este compus din 26 de lideri ai unora dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii din lume şi este condus de directorul Orange, Stéphane Richard.

Numărul de participanți fizic, limitat

Alte măsuri ce vor fi introduse cu prilejul celei mai mari reuniuni anuale a industriei telecomunicaţiilor sunt utilizarea unei aplicaţii de urmărire a contactelor, monitorizarea în timp real a gradului de ocupare, îmbunătăţirea sistemului de aer condiţionat şi creşterea numărului de personal medical în locul unde va avea loc congresul.

"În prezent, credem că putem avea 45.000 până la 50.000 de participanţi", a declarat directorul de marketing de la GSMA, Stephanie Lynch-Habib, adăugând că se aşteaptă la un interes puternic din partea vizitatorilor.

Ediţia din acest an a Congresului MWC de la Barcelona va fi un test cu privire la controlul pandemiei, astfel încât să fie posibile evenimente cu participarea în persoană. În 2019, Congresul de la Barcelona a atras 109.000 de participanţi din 198 de ţări iar în 2020 aceasta a fost una dintre principalele conferinţe din Europa care a trebuit să fie anuală din cauza pandemiei.

Congresul MWC este extrem de important pentru Barcelona

Reluarea Congresului MWC de la Barcelona, sub forma unui eveniment cu participarea în persoană, este crucială pentru GSMA, deoarece acest eveniment asigură până la 80% din veniturile anuale ale asociaţiei înainte de pandemie. În 2020, GSMA a fost nevoit să concedieze aproximativ o cincime dintre angajaţi după anularea Congresului de la Barcelona. În rândul marilor producători de echipamente de telecomunicaţii, anularea ediţiei de anul trecut a congresului MWC a însemnat pierderea unor oportunităţi semnificative pentru generarea de interes în rândul celor mai noi dispozitive, de la dispozitive 5G şi până la produse de tip Internetul Lucrurilor.

În mod frecvent, marii jucători din industria de telecomunicaţii cheltuie zeci de milioane de dolari pentru a-şi prezenta noutăţile la Congresul de la Barcelona, iar cei mai mici plătesc sute de mii de dolari pentru a fi prezenţi la cea mai mare reuniune anuală a industriei telecomunicaţiilor.

De asemenea, congresul MWC este important pentru Barcelona. În mod normal evenimentul reprezintă un impuls de 500 milioane de dolari pentru economia locală graţie cheltuielilor făcute de delegaţi la centrul expoziţional Fira dar şi la restaurante şi călătorii cu taxiul.