Monica Niculescu, eliminată din competiția de la Phillip Island Trophy

Monica Niculescu, eliminată din competiția de la Phillip Island Trophy Monica Niculescu. Sursa foto: Arhiva Evz

Monica Niculescu părăşeste competiţia de la Phillip Island Trophy

Jucătoarea din România, Monica Niculescu, continuă seria negativă din acest început de an 2021. Experimentata tenismenă născută la Slatina, în 1987, nu a reuşit să spargă gheaţa nici în meciul din această dimineaţă, din turul secund de la Phillip Island Trophy. Niculescu a fost înfrântă fără drept de apel de brazilianca Jil Belen Teichmann, în două seturi, şi a ratat şansa de a se întâlni în optimile de finală, cu compatrioata Patricia Ţig.

Ajunsă în această fază a competiţiei de la Antipozi din postura de lucky loser, în urma retragerii, de ultimă oră, de pe tablou a chinezoaicei Shuai Zhang, Monica Niculescu s-a chinuit teribil pe propriul serviciu, pe care l-a cedat de nu mai puţin de cinci ori. Fost număr 28 WTA mondial, în 2012, tenismena din ţara noastră nu a rezistat pe teren decât o oră şi zece minute, în faţa sud – americancei de 23 de ani.

Românca nu a contat în confruntarea cu Teichmann

Niculescu nu s-a regăsit deloc în setul întâi al partidei de la Melbourne. Românca nu a reuşit să bifeze în dreptul său, pe tabela de marcaj, decât două game-uri, dintre care unul a fost un break (2 – 6). Nici cel de-al doilea act nu a arătat deloc mai bine pentru sportiva aflată, în prezent, pe poziţia 146 în clasamentul WTA, încheindu-se cu un identic 2 – 6.

Ne puteți urmări și pe Google News

Monica Niculescu, fără set câştigat în 2021          

Bilanţul negru înregistrat de Monica Niculescu în debutul lui 2021 indică patru înfrângeri la rând. Pe lângă eşecul de azi, cu Jil Belen Teichmann, românca în vârstă de 33 de ani a fost răpusă categoric, de două ori, de tânăra britanică Francesca Jones şi o dată de nemţoaica Laura Siegemund. Niculescu nu a izbutit, până acum, să câştige nici măcar un singur set.