Veste importantă pentru părinți și copii. Alocațiile se măresc de la 1 februarie

Veste importantă pentru părinți și copii. Alocațiile se măresc de la 1 februarie Alocație. Sursa foto: Pixabay

Veste importanta pentru părinți și copiii. Alocațiile se măresc de la 1 februarie. Anunțul a fost făcut de Raluca Turcan.

Alocațiile se măresc de la 1 februarie. Cu 20%. Următoarea majorare depinde de decizia Parlamentului, a afirmat, miercuri seara, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la postul public de televiziune.

"Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%", a spus Raluca Turcan.

Alocațiile se măresc. Următoarea majorare în iulie sau august

Potrivit acesteia, următoarea majorare a alocațiilor ar putea avea loc în iulie sau august.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Muncii a scris pe Facebook la finalul anului trecut că alocațiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie. Astfel, alocaţia pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani va ajunge la suma de 214 lei pe lună.

"Alocațiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar", a notat atunci Turcan.

Alocațiile se măresc de la 1 februarie. Cum s-a votat legea

La sfârșitul anului trecut, Senatul a votat, cu 75 de voturi „pentru” și 56 de voturi „contra”, un proiect de lege care prevede că alocația de stat pentru copii va crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021. Din 2022, alocația de stat pentru copii se va indexa anual cu rata medie anuală a inflației. Senatorii PNL, USR PLUS și UDMR au votat ‘pentru’, în timp ce senatorii PSD și AUR au votat „contra”.

Fostul Parlament (cu majoritate PSD) votase anterior pentru dublarea alocației de stat pentru copii. Dar din cauza Pandemiei și a situației precare a finanțelor piblice, Guvernul anterior condus de Ludovic Orban a decis, prin Ordonanță de Urgență, ca alocațiile să crească în etape, cu câte 20%, până în 2022, pentru a nu destabiliza bugetul de stat.

Alocația de stat pentru copii va mai crește doar cu 20% de la 1 ianuarie 2021. Celelalte creșteri de câte 20%, care ar fi trebuit să aibă loc în iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022, nu vor mai avea loc.