Beijingul accelerează ritmul vaccinărilor înaintea Noului An chinezesc

Beijingul accelerează ritmul vaccinărilor înaintea Noului An chinezesc

LES ECHOS. 70.000 de persoane din categoria ”priorități” au fost vaccinate în capitala chineză Beijing în ultimele două zile. Autoritățile doresc să administreze un număr cât mai mare de vaccinuri înainte de Anul Nou Chinezesc, care anul acesta va fi marcat pe data de 12 februarie.

Zeci de persoane coboară din autobuze înainte de a intra în centrul de expoziții transformat în centru de vaccinare, în interiorul parcului Chaoyang, lângă Beijing. Înainte de a fi vaccinați gratuit împotriva Covid-19, au fost instruiți să completeze un formular pe telefonul mobil, în care au specificat că nu au contraindicații.

Acești locuitori ai Beijingului fac parte dintr-un grup de 200.000 de persoane care lucrează într-unul din cele nouă sectoare considerate a fi cu risc ridicat (sănătate, transport, hrană, logistică ...) și care urmează a fi vaccinate în următoarele zile în acest imens district al capitalei chineze, unde au fost înființate 16 locuri de vaccinare începând cu 1 ianuarie.

China se pregătește de o campanie de vaccinare XXL

Autoritățile chineze au decis să accelereze ritmul înainte de marea migrație internă din jurul Anului Nou Chinezesc, care anul acesta este marcat pe 12 februarie. În timp ce noi cazuri de contaminare locală apar sporadic în țară, guvernul încearcă cu orice preț să evite un nou val epidemic.

Autoritățile medicale au anunțat joia trecută că au dat undă verde „condiționată” utilizării pe scară largă a unui prim vaccin din China, al cărui producător, Sinopharm, susține că ar avea o rată de eficacitate de 79%.

A doua zi, a început o campanie de vaccinare pe scară largă la Beijing, Shanghai, Shenzhen, precum și în mai multe provincii din China. Numai în capitală, unde tocmai au fost înființate 220 de locuri de vaccinare, peste 73.000 de persoane au primit o primă doză de vaccin între vineri și duminică, a informat presa.

În districtul Shunyi, unde au fost raportate recent peste 20 de cazuri de Covid, șoferii de autobuz au fost primii care au primit vaccinul.

De la 18 la 59 de ani

"Nu s-au raportat efecte secundare grave", a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a Comisiei municipale de sănătate din Beijing. Spre deosebire de abordarea adoptată în multe țări europene, China vaccinează doar persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani. Țara în care coronavirusul a apărut pentru prima oară în urmă cu doar un an intenționează să vaccineze 50 de milioane de oameni până la Anul Nou chinezesc.

China nu a așteptat unda verde a autorităților medicale pentru a începe vaccinarea a milioane de oameni. Încă din vara anului trecut, unele persoane, inclusiv îngrijitori, studenți și diplomați plecați în străinătate, au început să fie vaccinate. Nu mai puțin de 4,5 milioane de doze au fost deja administrate, au spus autoritățile săptămâna trecută. Fabricile Sinopharm nu se vor opri în timpul Anului Nou Chinezesc. Compania chineză a declarat că capacitatea sa de producție va atinge peste un miliard de doze în acest an.

După un an, reprezentanții OMS sunt așteptați în China pentru a investiga debutul pandemiei

La mai bine de un an de la apariția noului coronavirus, o echipă a OMS este în cele din urmă așteptată în China pentru a investiga originea pandemiei.

Vizita a 10 experți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății este ultra-sensibilă pentru regimul chinez, dornic să evite orice responsabilitate pentru epidemia care a ucis peste 1,8 milioane de oameni pe suprafața globului. Din această cauză, vizita capătă aspectul unei misiuni secrete. Datele sale nici măcar nu au fost specificate, OMS făcând referire pur și simplu la „prima săptămână a lunii ianuarie”.

Ne puteți urmări și pe Google News