Pentru Iran, embargoul ONU asupra armelor nu mai există

Pentru Iran, embargoul ONU asupra armelor nu mai există

Republica Islamică poate obține armele și echipamentele necesare din orice sursă, fără nicio restricție legală, a comunicat Teheran.

Autoritățile iraniene au declarat, duminică, că interzicerea vânzării de arme și echipamente militare grele către Teheran, printre altele, a expirat acum în conformitate cu acordul internațional privind dosarul nuclear iranian și rezoluției 2231 a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Teheranul a făcut cunoscut faptul că este autonom din punct de vedere al apărării și nu trebuie să se angajeze într-o „frenezie” a achizițiilor de arme, în timp ce duminică va expira embargoul ONU asupra vânzărilor de arme convenționale către Iran, în ciuda opoziției puternice din partea Statelor Unite.

„Doctrina Iranului în materie de apărare se bazează pe o puternică dependență de populația sa și de capacitățile sale locale (...) Armele neconvenționale, armele de distrugere în masă și frenezia cumpărării (de arme) nu-și au locul în doctrina defensivă a Iranului”, a declarat Ministerul iranian al Afacerilor Externe într-un comunicat remis presei oficiale, scrie France 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform condițiilor acordului internațional cu privire la dosarul nuclear iranian, acest embargo care interzicea vânzarea de arme și echipamente militare grele către Iran trebuie să expire la 18 octombrie.

„De astăzi, toate restricțiile privind transferurile de arme, activitățile conexe și serviciile financiare către și dinspre Republica Islamică Iran, (...) sunt toate ridicate automat”, a spus Ministerul iranian al Afacerilor Externe.