Ce înseamnă criptarea mesajelor pe Facebook? Cale liberă pentru teroriști şi pedofili

Ce înseamnă criptarea mesajelor pe Facebook? Cale liberă pentru teroriști şi pedofili

Cu un an în urmă, l-am rugat pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, să nu riște vieți cu planul companiei de a introduce criptarea end-to-end, scrie Priti Patel, secretar de stat la Departamentul de Interne.

Priti Patel: Astăzi conduc o acțiune internațională pentru a amplifica acest apel și pentru a cere tuturor companiilor de tehnologie să pună în primul rând siguranța copiilor. Pentru că, din păcate, se pare că mesajul nu a ajuns încă la Facebook.

Criptarea end-to-end este o metodă de comunicare super-sigură, ceea ce înseamnă că mesajele pot fi văzute numai de către expeditor și destinatar. Oficialii spun că schimbarea va face aproape imposibilă recuperarea conversațiilor online cu cei care stau la pândă pentru a face rău copiilor.

În ciuda îngrijorării din ce în ce mai mari, gigantul american al rețelelor sociale nu a avansat niciun plan credibil pentru a proteja împotriva abuzului asupra copiilor și a terorismului, deoarece face aceste schimbări. În schimb, a susținut că guvernul vrea să construiască în noi moduri de a submina securitatea sistemului Facebook .

Ne puteți urmări și pe Google News

De fapt, este exact opusul

Vrem ca Facebook să asigure siguranța continuă a utilizatorilor săi și să demaşte în continuare prădătorii care ne amenință copiii. Și vrem ca și alte firme de tehnologie să colaboreze cu noi pentru a ne asigura că orice schimbare pe care o fac nu le oferă infractorilor acces ascuns tinerilor. Facebook descoperă în prezent milioane de cazuri şi imagini cu abuzuri asupra copiilor în fiecare an, raportând peste 15 milioane deja în 2020. Imagini cu violuri, torturi asupra copiilor care nu pot striga după ajutor.

Facebook ajută, de asemenea, la distrugerea comploturilor teroriste. Transmite informații serviciilor de aplicare a legii pentru a ajuta la prinderea criminalilor care pândesc copiii cei mai vulnerabili, mai spune  secretarul de stat SUA.

Despre prolificul pedofil Patrick McDonald

El a convins peste 500 de băieți să-i trimită materiale sexuale în timp ce se prefăcea că este o adolescentă. El a fost închis datorită conținutului incriminator din contul său Facebook Messenger . Un alt caz, cel al lui David Sadler. El îngrijea o fată pentru sex, dar a fost prins  Facebook.

Şi totuși, în schimb, Facebook intenționează să-şi scimbe modul de lucru, eliminându-și capacitatea de a găsi astfel de practici criminale în reţeaua sa. Acest lucru ar putea duce la pierderea a până la 12 milioane de rapoarte de abuz sexual asupra copiilor pe an.

Planurile Facebook de criptare ar pune capăt capacității sale de a identifica dovezi online ale copiilor care au fost abuzați - imagini devastatoare ale suferinței pe care nicio persoană cu mintea întreagă nu ar vrea vreodată să o vadă.

Nu trebuie să închidem ochii

Cu toții avem datoria de a ne proteja copiii - de a face tot ce putem pentru a opri acest abuz oribil care lasă cicatrici profunde și viscerale care durează până la maturitate. Dar Facebook vrea acum să închidă ochii.

Acesta susține că este vorba de confidențialitate și că este necesară o criptare de la cap la coadă pentru a proteja împotriva hackerilor și a puterilor străine represive. Dar experții de vârf la nivel mondial spun clar că aceste argumente sunt exagerate. Și că criptarea puternică deja în vigoare protejează confidențialitatea fără a eroda siguranța cetățenilor noștri și a distruge viața copiilor. Peste 100 de organizații de caritate la nivel mondial au cerut Facebook-ului să se gândească de două ori, într-o scrisoare deschisă, la siguranța copiilor.

Supraviețuitorii abuzurilor sexuale asupra copiilor s-au pronunțat de asemenea

Revolta asupra amenințării pentru cetățenii noștri din cauza criptării inaccesibile este în creștere și sunt mândru că am acționat la nivel global. Astăzi stau alături de alte șapte națiuni din întreaga lume pentru a apela la companii de tehnologie pentru a ne menține cetățenii în siguranță. Împreună reprezentăm unul din cinci utilizatori Facebook din întreaga lume. Facem apel la întreaga industrie să colaboreze cu noi pentru a găsi soluții pentru a proteja pe toată lumea online.

Nu renunţăm până nu obținem răspunsurile pe care le merităm

Guvernul Regatului Unit își joacă rolul în bătălia crucială pentru protejarea copiilor noștri, intensificând acțiunea noastră cu investiții suplimentare de 9,86 milioane de lire sterline pentru a ajuta Agenția Națională a Criminalității să facă față celor mai răi infractori și o nouă strategie de gestionare a tuturor formelor de abuz sexual asupra copiilor scadentă în următoarele luni.

Dar toți suntem responsabili pentru copiii noștri, iar companiile care profită de ei și exploatează datele lor trebuie să joace și ele rolul lor. Refuz să nu acţionez în timp ce orice firmă închide ochii la abuzurile asupra copiilor și se ascunde de responsabilitatea sa față de victime. Permiterea pedofililor și teroriștilor să acționeze cu impunitate nu poate și nu va îmbunătăți securitatea. Și nu pot și nu vreau să o accept. Datorăm copiilor noștri să se pună siguranța lor pe primul loc, este mesajul oficial adresat naţiunii, potrivit The Sun.