Erdogan nu mai are nicio limită! Spune despre Macron  că este un "ambițios incapabil"

Erdogan nu mai are nicio limită! Spune despre Macron  că este un "ambițios incapabil"

Erdogan a renunțat la orice fel de maniere. Preşedintele turc l-a criticat joi pe omologul lui francez, Emmanuel Macron, numindu-l „ambițios incapabil” din cauza sprijinului ferm pe care acesta îl acordă Grecieu în criza din Mediterana de est.

Într-o videoconferință cu liderii locali ai partidului său, președintele turc și-a justificat politica externă în forță și l-a atacat în mod deosebit pe șeful statului francez, care și-a înmulțit recent criticile față de el.

“De ce este Turcia în Siria, în Libia, în Mediterana de est, se întreabă unii. (…) Dacă Turcia renunță la tot, ar putea Franța să se debaraseze de dezordinea pe care ambițiosul incapabil care o conduce a provocat-o și să adopte o politică a bunului simt?”, a afirmat el.

Relațiile dintre Paris și Ankara s-au deteriorat considerabil în ultimele săptămâni, din cauza sprijinului dat de Franța Greciei în conflictul care opune Turcia Greciei în Mediterana de est.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turcia revendică dreptul de a exploata zăcăminte de hidrocarburi într-o zonă maritimă despre care Atena susține că ține de suveranitatea ei. Cele două țări și-au arătat mușchii prin declarații marțiale, manevre militare și trimiterea de nave în zonă.

Franța și-a arătat clar sprijinul pentru Grecia, trimițând nave de război și avioane de luptă în regiune, o inițiativă viu criticată de președintele turc.

Săptămâna trecută tonul a mai crescut între cele două țări, când șeful statului francez a declarat că “poporul turc, care este un popor mare, merită altceva”, într-o aluzie aparent la acțiunile guvernului turc și la consecințele acestora.

Dl Erdogan a mai acuzat joi țările din regiune și Uniunea Europeană că întind “capcane” Turciei și că au propriile “calcule” în privința regiunii.

“Cu sprijinul națiunii noastre, vom continua să facem ce este bine, drept și benefic pentru țara noastră”, a declarat el.

https://www.lalibre.be/international/europe/ambitieux-incapable-erdogan-s-en-prend-a-macron-sur-les-tensions-en-mediterranee-orientale-5f6345597b50a677fb9849c5

Traducere:Rador