Nicușor Dan despre administrarea Capitalei: cumetrii, neamuri, parteneri

Nicușor Dan despre administrarea Capitalei: cumetrii, neamuri, parteneri

Candidatul la Primăria Bucureștiului, sprijinit de alianța USR PLUS şi PNL, a lansat acuzații grave cu privire la „modelul de management” implementat de „grupul Pandele-Firea”.

Nicușor Dan a declarat că administrarea Capitalei se face pe bază de cumetrie și pe „parteneri de afaceri” de către „gruparea care conduce Primăria Capitalei”, grupare condusă de „grupul Pandele-Firea”.

„O să arăt care este gruparea care conduce Primăria Capitalei, gruparea condusă de grupul Pandele - Firea, o să arăt că Bucureştiul este administrat pe bază de cumetrie, sunt promovaţi oameni care fie sunt oameni de încredere, fie sunt neamuri, fie sunt vecini, fie sunt parteneri de afaceri, fie sunt copii de vecini de neamuri de parteneri de afaceri. Oamenii ăştia nu trebuie să fi dovedit ceva, ajunge să fi fost la momentul potrivit la locul potrivit şi deodată se pomenesc că sunt băgaţi în vreo trei-patru companii municipale şi câştigă dublu faţă de cât câştigă un om care a muncit toată viaţa şi lucrează 10 ore pe zi într-o multinaţională”, a declarat Nicușor Dan.

Candidatul PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei a prezentat o listă în sprijinul afirmațiilor sale. Pe această listă, care are 33 de nume, fostul prefect Speranța Cliseru este „personajul principal”, scrie Agerpres.

„Personajul principal, Speranţa Cliseru, o cunoaştem toţi, era prefect la 10 august. A fost numită contrar legii, pentru că prefectul trebuie să supervizeze actele primarului, să le cenzureze de legalitate. Nu poţi să numeşti omul tău de casă prefect care să-ţi cenzureze de legalitate actele, dar aşa a fost numită prefect al Bucureştiului. De unde vine Speranţa Cliseru? Este colegă cu Florentin Pandele în Dosarul Flota, în care au fost inculpaţi amândoi”, a explixat Dan.

El a enumerat o serie de persoane aflate în diverse funcţii despre care susţine că „au avut norocul să fie vecini, fiu, prieten, rudă cu oamenii care au câştigat temporar o poziţie publică la Bucureşti sau la Voluntari”.

„Concluzia acestor fapte, repet, am vorbit doar de o parte dintre oamenii pe care îi vedeţi pe această listă (...) - primăria Capitalei este condusă pe bază de cumetrii. Acesta este modelul de management care a fost implementat la nivelul Primăriei Capitalei, după ce a fost testat la Primăria Voluntari. Nu este de mirare că oamenii aceştia nu sunt în stare să rezolve problemele oraşului. Nu s-au pregătit în viaţă pentru asta. Au avut norocul să fie vecini, fiu, prieten, rudă cu oamenii care au câştigat temporar o poziţie publică la Bucureşti sau la Voluntari”, a spus el.

Pentru locuitorii Bucureștiului „au de făcut alegerea între acest mod de a administra oraşul şi un mod profesionist”, fiind vorba și de o „chestiune de instinct de conservare”.

„Bucureştenii, în 27 septembrie, au de făcut alegerea între acest mod de a administra oraşul şi un mod profesionist în care sunt promovaţi specialiştii şi în care se lucrează cu organizaţiile profesionale, cu organizaţiile mediului de afaceri, cu ONG-urile, cu oricine are o competenţă specifică pentru a rezolva problemele oraşului. Şi nu este o chestiune doar de morală, deşi morala este extrem de importantă, este o chestiune de instinct de conservare, pentru că dacă vrei ca cineva să-ţi rezolve problemele cu care tu te confrunţi în fiecare zi, trebuie să alegi nişte oameni care ştiu cum să rezolve acele probleme”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Ne puteți urmări și pe Google News