Performanță uriașă. E campioană la Istanbul! Va călca pe urmele Simonei Halep?

Performanță uriașă. E campioană la Istanbul! Va călca pe urmele Simonei Halep?

Tenismena „tricoloră” Patricia Țig a cucerit, duminică, primul ei titlu WTA din carieră, după succesul de la Istanbul.

În vârstă de 26 de ani, Patricia Țig, locul 88 WTA, a triumfat dramatic în finala turneului WTA de la Instanbul. Sportiva „tricoloră” a întâlnit-o în ultimul act din Turcia pe jucătoarea Eugenie Bouchard (Canada/272 WTA), pe care a învins-o extrem de greu. În final, Patricia a dispus de „Genie”, fost număr 5 mondial, cu scorul de 2-6, 6-1, 7-6 (7-4), după 8 mingi de meci!

Așadar, românca și-a trecut în cont primul trofeu al carierei, după o a treia participare într-o finală WTA. Primele două s-au încheiat fără succes pentru ea, fiind vorba despre finalele de la Baku (2015) și București (2019).

Finala de la Istanbul a fost începută în forță de Bouchard, care s-a impus în primul set în doar 36 de minute. Canadianca era în căutarea primului ei titlu, după Nurnberg 2014.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tie-break extrem de disputat 

Patricia Țig a revenit în joc odată cu actul secund, iar momentul-cheie al finalei a fost break-ul prin care românca a ajuns la scorul de 4-1. Pe ultima sută de metri a jocului, Patricia a ratat, însă, două mingi de meci, iar acest lucru i-a permis adversarei sale să se apropie la un game distanță. Țig a reușit să ducă scorul la 5-3, după care „Genie” a izbutit să salveze trei mingi de meci și a făcut și break-ul.

Urcare spectaculoasă în clasament

Bouchard și-a adjudecat game-ul, dar românca a avut parte de o serie incredibilă și și-a trecut în cont 7 mingi la rând, dar apoi a ratat trei mingi de meci.

„Decisivul” s-a dus în tie-break, unde Patricia a mai ratat o minge de meci, la 6-3, dar următoarea i-a adus titlul de Istanbul.

Începând de luni, Patricia Țig va urca până pe poziția 58 în ierarhia WTA, devenind cea mai bine clasată tenismenă din România, după, evident, Simona Halep, locul 2 mondial. Patricia Țig va încasa 25 de mii de dolari și va primi 280 de puncte după acest succes.