O explozie catastrofală amenință Anglia. Arsenal îngrozitor pe fundul mării

O explozie catastrofală amenință Anglia. Arsenal îngrozitor pe fundul mării

Lângă orașul Sheerness se află un vapor scufundat. În cala navei se află 6225 de tone de bombe și detonatoare. Sunt 14.000 de bombe, din care cu fosfor, bombe de 900 kg, etc.

După recenta explozie devastatoare din Beirut, autoritățile britanice sunt în alertă. O bombă cu ceas, la propriu, zace pe fundul mării de șapte decenii, la numai doi kilometri de orașul Sheerness.

În august 1944, nava SS Richard Montgomery a părăsit Philadelphia  urmând ca, în final , să ajungă în estuarul Tamisei, lângă Londra.

SS Richard Montgomery făcea parte din seria Liberty Ships, acele nave americane construite rapid în timpul celui de-al doilea Război Mondial, concepute pentru a transporta cât mai multe echipamente posibil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe această navă se află nu mai puțin de 6.225 tone de bombe și detonatoare. Dar, din cauza vremii nefavorabile și după o serie de greșeli, SS Richard Montgomery a eșuat pe un banc de nisip din nordul Kentului.

La 25 septembrie 1944, o tentativă de salvare a navei a fost întreruptă, după ce aceasta s-a rupt în două și s-a scufundat. De șaptezeci și șase de ani, SS Richard Montgomery și încărcătura ei periculoasă se află la o adâncime de numai cincisprezece metri, la 2,5 kilometri de orașul Sheerness.

Cel puțin 14.000 de bombe se află încă la bord: bombe cu fosfor, bombe cu fragmentare, de „uz general” în greutate de 900 kg și alte mașinării infernale.